Ухвала
від 03.07.2018 по справі 825/2038/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

03 липня 2018 року Чернігів Справа № 825/2038/18

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Непочатих В.О.,

при секретарі Шевченко А.В.,

за участю позивача ОСОБА_1, представників відповідачів Олексієнко В.М., Гаєвої М.С., Ковальчука О.О., представників третьої особи Іващенко Н.В., Чернякова С.В., розглянувши за правилами загального позовного провадження у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду клопотання Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради про залучення третьої особи по справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства культури України, Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Національний архітектурно-історичний заповідник Чернігів стародавній про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії ,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Міністерства культури України, Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Національний архітектурно-історичний заповідник Чернігів стародавній про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

14.06.2018 Управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради подано до суду клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю Сіті-проект , оскільки позивачем ставиться під сумнів відповідність проекту Капітальний ремонт парку імені Коцюбинського у м. Чернігові , розробленого Товариством з обмеженою відповідальністю Сіті-проект .

Вислухавши думки учасників справи, вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Положеннями частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, зокрема, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору можуть бути залучені до участі у справі за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З матеріалів справи вбачається, що у даній справі позов заявлений з підстав, зокрема, порушення законодавчо встановленого порядку розроблення проектної документації на будівництво об'єктів, неврахування робочим проектом Капітальний ремонт парку імені Коцюбинського у м. Чернігові вимог щодо створення доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За таких обставин, суд прийшов до висновку, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю Сіті-проект , оскільки у разі встановлення недоліків в робочому проекті обов'язок відшкодування збитків буде покладено на проектанта.

Згідно пункту 2 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Відповідно до частини четвертої статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи обраний позивачем спосіб захисту та обсяг і характер доказів у справі, залучення до участі у справі третьої особи, суд вважає за необхідне продовжити підготовче провадження на тридцять днів та відкласти підготовче засідання до 14:00 год. 09.08.2018.

Керуючись статтями 49, 181, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Сіті-проект - задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю Сіті-проект (вул. Любецька, буд. 33, м. Чернігів, 14021).

3. Роз'яснити третій особі, що вона має право подати до суду письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, в 10-денний строк з дня отримання позову або відзиву, з одночасним надісланням їх копії іншим учасникам справи та надання суду документів на підтвердження їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

4. Продовжити строк підготовчого провадження у даній справі на тридцять днів.

5. Відкласти підготовче засідання до 14:00 год. 09.08.2018.

6. Визнати обов'язкову явку сторін у підготовчому засіданні.

7. Копію ухвали надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю Сіті-проект .

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя В.О. Непочатих

Дата ухвалення рішення03.07.2018
Оприлюднено04.07.2018
Номер документу75072690
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/2038/18

Рішення від 27.09.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Рішення від 27.09.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 21.05.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні