Ухвала
від 02.07.2018 по справі 916/1284/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"02" липня 2018 р.м. Одеса Справа № 916/1284/18

Господарський суд Одеської області у складі судді - Петрова В.С., розглянувши матеріали позовної заяви № 1379/18 Дочірнього підприємства „Південь-Курорт-Сервіс» до Холдингу „Молдсіндбальнеотур» Т.О.В. та Товариства з обмеженою відповідальністю „Орізонт-Патрія» про визнання недійсними рішення загальних зборів учасників товариства та нової редакції статуту товариства, -

ВСТАНОВИВ:

Дочірнє підприємство „Південь-Курорт-Сервіс» звернулось до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до Холдингу „Молдсіндбальнеотур» Т.О.В. та Товариства з обмеженою відповідальністю „Орізонт-Патрія» про визнання недійсними:

- рішення загальних зборів учасників ТОВ „Орізонт-Патрія» від 02.06.2018 р., оформленого протоколом № 1/2018, з моменту його прийняття;

- нової редакції статуту ТОВ „Орізонт-Патрія» , затвердженої протоколом № 1/2018 від 02.06.2018 р. загальних зборів учасників вказаного Товариства.

Згідно ч. 2 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, останню підписано адвокатом ОСОБА_1

Відповідно до положень ч. 1, 3 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: 1) довіреністю фізичної або юридичної особи; 2) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (ч. 4 ст. 60 ГПК України).

При цьому на підтвердження повноважень ОСОБА_1 як адвоката до позову додано ордер ОД № 355090 від 13.06.2018 р. Наразі з вказаного ордеру не вбачається обсяг повноважень адвоката, а також наявність у ОСОБА_1 саме права підпису позову від імені позивача. В ордері міститься посилання на договір по надання правової допомоги № 1106/18/1 від 11.06.2018 р., але такий договір до позову не додано.

З огляду на вказане, суд вважає, що заявником не надано достатніх доказів на підтвердження наявності у представника повноважень на підписання позовної заяви від імені Товариства.

В силу приписів ч. 2 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно положень ст. 91 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії , якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Так, заявником до позовної заяви додано незасвідчені копії документів, на які він посилається в обґрунтування своїх вимог, чим порушено правила надання письмових доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З врахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що ДП „Південь-Курорт-Сервіс» при зверненні до господарського суду з поданою позовною заявою не виконано вимоги ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, що відповідно до приписів ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву Дочірнього підприємства „Південь-Курорт-Сервіс» до Холдингу „Молдсіндбальнеотур» Т.О.В. та Товариства з обмеженою відповідальністю „Орізонт-Патрія» про визнання недійсними рішення загальних зборів учасників товариства та нової редакції статуту товариства залишити без руху.

2. Встановити ДП „Південь-Курорт-Сервіс» 10-денний строк для усунення виявлених недоліків при поданні позовної заяви з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Роз'яснити ДП „Південь-Курорт-Сервіс» , що при невиконанні вимог даної ухвали, позовна заява вважається неподаною та повертається заявнику.

Ухвала набирає законної сили 02.07.18 та не підлягає оскарженню.

Суддя В.С. Петров

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.07.2018
Оприлюднено05.07.2018
Номер документу75079922
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1284/18

Рішення від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 29.01.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 24.09.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 09.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 20.07.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 02.07.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні