Ухвала
від 03.07.2018 по справі 826/15681/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/15681/17

УХВАЛА

03 липня 2018 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Бабенка К.А., суддів: Кузьменка В.В., Сорочка Є.О., перевіривши апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України на Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про закриття провадження у справі від 12 квітня 2018 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Світанок Сервіс до Державної фіскальної служби України про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалами Київського апеляційного адміністративного суду від 07 червня 2018 року відмовлено Державній фіскальній службі України у звільненні від сплати судового збору; апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України на Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про закриття провадження у справі від 12 квітня 2018 року залишено без руху; повідомлено, що протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право вказати інші підстави для поновлення строку; встановлено для усунення недоліків, а саме сплати судового збору у сумі 1762,00 грн., десятиденний строк з дня вручення копії даної Ухвали.

Копії зазначених Ухвал отримано Відповідачем 14 червня 2018 року, що підтверджується наявним в матеріалах справи зворотним Повідомленням про вручення рекомендованого поштового відправлення.

Від Відповідача до Київського апеляційного адміністративного суду надійшло Клопотання про продовження строків, в якому він просить, зокрема продовжити строк для усунення недоліків, а саме сплати судового збору, у зв'язку із зупиненням операцій по рахунках.

У зазначеному Клопотанні Відповідач також просить суд апеляційної інстанції визнати причини пропуску строку поважними та поновити його. Як підставу для поновлення строку Відповідачем зазначено щодо його неможливості сплати судового збору в встановлений законом строк у зв'язку із зупиненням операцій по рахунках.

Проте, колегія суддів дійшла висновку про визнання зазначених Відповідачем підстав для поновлення строку апеляційного оскарження неповажними, оскільки Відповідачем не надано доказів подачі до відповідного органу державного казначейства Платіжного доручення про сплату судового збору у даній справі раніше, за яким його не було сплачено у зв'язку із зупиненням операцій по рахунках.

Відповідно до п. 4 частини першої ст. 299 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.

Крім того, згідно з частиною другою ст. 121 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Проте, у зв'язку з тим, що наслідком визнання підстав для поновлення строків апеляційного оскарження неповажними є відмова у відкритті апеляційного провадження у справі, колегія суддів дійшла висновку про відмову у продовженні строку для усунення недоліків апеляційної скарги - сплати судового збору.

Відповідно до частини другої ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

А згідно з п. 1 частини четвертої ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Проте, у зв'язку з тим, що визнання підстав для поновлення пропущеного строку апеляційного оскарження неповажними, наслідками якого є відмова у відкритті апеляційного провадження, унеможливлює застосування вимог п. 1 частини четвертої ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з якими, позовна заява повертається позивачеві, якщо він не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, колегія суддів, керуючись ст. 299, частиною другою ст. 321, частиною другою ст. 325, частиною третьою ст. 328, ст. 329 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И Л А:

Відмовити у продовженні Державній фіскальній службі України для усунення недоліків апеляційної скарги, а саме сплати судового збору строку.

У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної фіскальної служби України на Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про закриття провадження у справі від 12 квітня 2018 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Світанок Сервіс до Державної фіскальної служби України про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена протягом тридцяти днів безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя-доповідач Бабенко К.А.

Судді: Кузьменко В.В.

Сорочко Є.О.

Дата ухвалення рішення03.07.2018
Оприлюднено05.07.2018
Номер документу75081190
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/15681/17

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Ухвала від 09.01.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Ухвала від 05.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні