Ухвала
від 02.07.2018 по справі 615/967/18
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/967/18

Провадження № 2/615/453/18

У Х В А Л А

02 липня 2018 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Товстолужський О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Державного вищого навчального закладу "Харківський коледж будівництва архітектури та дизайну" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані освітні послуги,

в с т а н о в и в:

27 червня 2018 року до Валківського районного суду Харківської області надійшла позовна заява Державного вищого навчального закладу "Харківський коледж будівництва архітектури та дизайну" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані освітні послуги.

В позові зазначено, що 15.08.2017 року наказом №108-С по Державному вищому навчальному закладу "Харківський коледж будівництва архітектури та дизайну" ОСОБА_2 було зараховано з 01.09.2017 року студенткою 2 курсу денної форми навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб. 16.08.2017 року між позивачем та матір'ю ОСОБА_2 - ОСОБА_1 було укладено договір №48/17 про надання освітніх послуг між вищим навчальним закладом та фізичною особою. Відповідно до умов договору, позивач зобов'заний надавати освітні послуги, а замовник зобов'язаний своєчасно вносити плату за освітні послуги в розмірах та в порядку встановлених договором, а саме вносити плату щосеместрово. Наказом №50-С від 06.04.2018 року ОСОБА_2 було відраховано з числа студентів коледжу з 06.04.2018 року за власним бажанням. Після відрахування студентки ІНФОРМАЦІЯ_1, в добровільному порядку відповідач не сплатив заборгованість, яка становить 2 090 грн. 00 коп.

Позивач вимагає стягнути на його користь із ОСОБА_1 заборгованість за надані освітні послуги в сумі 2 090 грн. 00 коп.

Перевіривши позовну заяву, суддя прийшов до висновку, що провадження у справі відкрите бути не може, а позовна заява підлягає залишенню без руху, як така, що подана з порушенням вимог, встановлених ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно з п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява, окрім іншого, повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

В позові зазначено, що Державний вищий навчальний заклад "Харківський коледж будівництва архітектури та дизайну" є юридичною особою, яка надає освітні послуги.

Разом з тим, в порушення вищевказаних положень ЦПК України, позивач не зазначає в позові докази, які підтверджують вказану обставину.

Крім того, відповідно до ч. 7 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Позовна заява підписана ОСОБА_3, проте до позову не доданий жодний документ, який свідчить про його повноваження.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Такі недоліки можуть бути усунуті шляхом подання позову із зазначенням доказів, які підтверджують обставину, що Державний вищий навчальний заклад "Харківський коледж будівництва архітектури та дизайну" має право надавати освітні послуги, крім того, доулчити до позовної заяви належним чином завірений документ, який підтверджує повноваження представника позивача.

Позов із уточненнями має бути поданий до суду протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Державного вищого навчального закладу "Харківський коледж будівництва архітектури та дизайну" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані освітні послуги - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити вказані в ухвалі недоліки протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали, роз'яснивши, що в разі виконання вимог зазначених в ухвалі, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду, а в разі невиконання вимог позовна заява буде вважатись неподаною.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя О.В. Товстолужський

СудВалківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.07.2018
Оприлюднено08.07.2018
Номер документу75157860
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —615/967/18

Рішення від 22.11.2018

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 30.10.2018

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні