Ухвала
від 02.07.2018 по справі 638/17154/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/17154/17

Номер провадження 2/638/3926/18

УХВАЛА

02 липня 2018 року суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Грищенко І. О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (адреса, що зазначена в позові: Харківська область, Чугуївський район, с. Стара Покровка, вул. Польова, буд. 9) до Головного управління Державного казначейства України у Харківській області (місцезнаходження: м. Харків, вул. Бакуліна, буд. 18), Балаклійського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області (місцезнаходження: Харківська область, м. Балаклія, пл. Ростовцева, буд. 1), відділення державного казначейства у Балаклійському районі Харківської області (місцезнаходження: Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, буд. 16) про відшкодування державою матеріальної та моральної шкоди, завданої органом ДВС невиконанням рішення суду, стягнення інфляційних втрат і трьох процентів річних,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся 13.11.2017 р. до Дзержинського районного суду м. Харкова з позовною заявою, в якій просить суд витребувати у державного виконавця Балаклійського РВДВС ГТУЮ у Харківській області довідку з матеріалів виконавчого провадження № 640/3027/14 - Ц про вартість нерухомого майна боржниці ОСОБА_2, яке було у її власності. Ухвалити рішення, яким стягнути з держави Україна на його користь 76656,05 грн. як відшкодування йому матеріальних збитків та 50000,00 грн. - як відшкодування моральної шкоди.

Ухвалою судді Дзержинського районного суду м. Харкова Грищенко І. О. від 16.11.2017 р. даний позов був залишений без руху, позивачу наданий строк для усунення недоліків десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвалою судді Дзержинського районного суду м. Харкова Грищенко І. О. від 07.02.2018 р. клопотання ОСОБА_1 про звільнення його від сплати судового збору - залишено без задоволення. Позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Державного казначейства України у Харківській області, Балаклійського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області, відділення державного казначейства у Балаклійському районі Харківської області про відшкодування державою матеріальної та моральної шкоди, завданої органом ДВС невиконанням рішення суду, стягнення інфляційних втрат і трьох процентів річних вважається неподаною та повертається позивачу.

Постановою апеляційного суду Харківської області, головуючий суддя Овсяннікова А. І., судді: Коваленко І. П., Сащенко І. С., від 20.06.2018 р. апеляційна скарга ОСОБА_1 задоволена. Ухвала Дзержинського районного суду м. Харкова від 07 лютого 2018 року скасована, справа направлена до того ж суду для продовження розгляду.

Зміст та форма позовної заяви та доданих до неї документів відповідає вимогам ст. ст. 175 - 177 ЦПК України.

Справа підсудна Дзержинському районному суду м. Харкова.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об'єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1 - 5 цієї частини.

Підстави для повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи вимоги ст. ст. 274, 276, 277 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні.

Керуючись ст. ст. 187 - 192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

постановив:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (адреса, що зазначена в позові: Харківська область, Чугуївський район, с. Стара Покровка, вул. Польова, буд. 9) до Головного управління Державного казначейства України у Харківській області (місцезнаходження: м. Харків, вул. Бакуліна, буд. 18), Балаклійського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області (місцезнаходження: Харківська область, м. Балаклія, пл. Ростовцева, буд. 1), відділення державного казначейства у Балаклійському районі Харківської області (місцезнаходження: Харківська область, м. Балаклія, вул. Жовтнева, буд. 16) про відшкодування державою матеріальної та моральної шкоди, завданої органом ДВС невиконанням рішення суду, стягнення інфляційних втрат і трьох процентів річних.

Розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 23 липня 2018 року на 16:00 годин в приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова (м. Харків, пр. Перемоги, буд. 52 - В, каб. 125).

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття загального позовного провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам, разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову - протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов'язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам.

Позивач не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази та направити її відповідачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам у справі та суду, з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п'яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відзив та направити їх позивачу й суду, з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі інтернет: https://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/.

Ухвала остаточна і може бути оскаржена лише в частині порушення правил підсудності.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення02.07.2018
Оприлюднено10.07.2018
Номер документу75182906
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування державою матеріальної та моральної шкоди, завданої органом ДВС невиконанням рішення суду, стягнення інфляційних втрат і трьох процентів річних

Судовий реєстр по справі —638/17154/17

Ухвала від 09.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Бурлаков Сергій Юрійович

Постанова від 07.08.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 03.09.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 08.11.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шестак О. І.

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні