Ухвала
від 10.07.2018 по справі 1840/2578/18
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Герасима Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, E-mail inbox@adm.su.court.gov.ua

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 липня 2018 р. Справа №1840/2578/18

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Савицька Н.В., перевіривши матеріали позову ОСОБА_1 (вул. Лісова, 5, с. Доценківка, Сумський район, Сумська область, 42346, код НОМЕР_1) до Сульської сільської ради Сумського району Сумської області (вул. 40 років Перемоги, 35, с. Сула, Сумський район, Сумська область, 42346, код ЭДРПОУ 00430447) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 , звернулася до ОСОБА_2 окружного адміністративного суду з позовною заявою до Сульської сільської ради Сумського району Сумської області, в якій просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення 25 сесії Сульської сільської ради Сумського району Сумської області 7 скликання від 18.05.2018 "Про виконання постанови про відкриття виконавчого провадження" в повному обсязі;

- зобов'язати Сульську сільську раду Сумського району Сумської області (код 00430447) на найближчій сесії прийняти рішення про надання ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1) дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення садівництва, орієнтовною площею 0,12 га, на території Сульської сільської ради по вулиці Лісовій с. Доценківка, згідно поданої заяви та графічних матеріалів поруч із земельною ділянкою з кадастровим номером 5924787300:10:002:0012.

Позивач вважає, що дії відповідача порушують її право на безоплатну передачу ОСОБА_1 земельної ділянки із земель комунальної власності для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара, та право на отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства та підсудна ОСОБА_2 окружному адміністративному суду, підстав для її повернення, відмови у відкритті провадження або залишення без руху не вбачається.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ст.ст. 12, 257 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

При цьому, згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 5 ст. 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї зі сторін або з власної ініціативи суду розгляд прави проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Оскільки характер спірних правовідносин та предмет доказування у даній справі вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає неможливим ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Керуючись ст. ст. 12, 171, 257, 260-262 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №1840/2578/18. (Номер категорії справи 6.2.1).

2. Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

3. Призначити справу до розгляду по суті у судовому засіданні на "31" липня 2018 р. о 10:00 Засідання відбудеться в приміщенні ОСОБА_2 окружного адміністративного суду за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159 зал 109.

4. Встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідачу разом із відзивом надати до суду належним чином завірені копії всіх матеріалів, що стали підставою для прийняття оскаржуваного рішення.

5. Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

6. Встановити відповідачу дводенний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, які повинні відповідати вимогам ст. 162 КАС України, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

7. Попередити відповідача, що неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч. 4 ст. 159 КАС України).

8. Роз'яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

9. Справа розглядатиметься суддею одноособово.

10. Копію ухвали направити учасникам справи.

11. Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги через ОСОБА_2 окружний адміністративний суд до Харківського апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її ухвалення.

Суддя Н.В. Савицька

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.07.2018
Оприлюднено10.07.2018
Номер документу75190840
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1840/2578/18

Рішення від 11.10.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Рішення від 11.10.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні