Ухвала
від 09.07.2018 по справі 202/3797/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3797/18

Провадження № 1-кс/202/2983/2018

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 липня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП України в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018042020000039 від 19.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України.

Слідчий зазначає,що під час досудового слідства було встановлено, що 19.06.2018 року на ділянці 194 км. пікет № 10 195 км. пікет № 6 перегону станції Нижньодніпровськ Вузол станція Самарівка, у складі потягу № 3502 стався схід локомотиву електровозу ВЛ 11 М 6 № 487 та наступних 11 вагонів після нього з пошкодженням 4 вагонів. При цьому третій, четвертий та п`ятий вагони з кінця зійшли з рейок частиною колісних пар. Дане стало можливим в результаті демонтування значної кількості болтів кріплення залізничної колії (деталей верхньої будови колії).

Так, з метою встановлення викраденого майна та місць його реалізації, тобто верхньої будови колії, а саме: підкладок, накладок, клемних болтів у зборі, стикових болтів, належного ПАТ «Укрзалізниця», в порядку ст.40 КПК України надано доручення до УКР ГУ НП в Дніпропетровській області, в ході виконання котрого встановлено незаконний пункт прийому металобрухту, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , та особу, яка організувала зазначену незаконну діяльність, а саме громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який здійснює прийом майна, належного регіональній філії «Придніпровської залізниці» ПАТ «Укрзалізниця», а саме верхніх будов колій, тобто підкладок, накладок, клемних болтів у зборі, стикових болтів.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ОСОБА_5 займається діяльністю по КВЕД 25.99 виробництво інших готових металевих виробів, н.в.і.у. 43.39 інші роботи із завершення будівництва, 47.99 інші види роздрібної торгівлі поза магазинами.

Інформацією з ДП «Дніпропетровського регіонального центру операцій з металобрухтом» встановлено, що жодна юридична особа за адресою: АДРЕСА_1 , до облдержадміністрації не зверталась і не отримувала акт обстеження місцевими державними адміністраціями спеціалізованих підприємств, їх приймальних пунктів та приймальних пунктів спеціалізованих металургійних підприємств.

Окрім того, допитаний в ході досудового розслідування свідок ОСОБА_6 пояснив, що останній працює на підприємстві Відновний потяг № 10 регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» в місті Синельникове Дніпропетровської області, що розташоване за адресою: Дніпропетровська область, місто Синельникове, вулиця Гоголя, 5-А. В ході допиту свідок пояснив, що за парканом підприємства, де він офіційно працює, розташовано пункт прийому металобрухту, що має адресу: АДРЕСА_2 . З подальшого допиту свідка встановлено, що даний пункт прийому металобрухту здійснює свою діяльність без будь-яких документів, що дають право займатись даною діяльністю. Також встановлено, що часто невідомі свідкам особи приходять до даного пункту прийому металобрухту та з метою заробітку грошових коштів приносять металеві вироби, у тому числі металеві деталі, що мають відношення до регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», а саме: болти, металеві пластини, що схожі на підкладки та накладки для колій та інше.

Встановлено, що ОСОБА_5 здійснює господарські операції, пов`язані з прийняттям брухту металу на території земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна нерухоме майно, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_7 .

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку на території, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , а також всіх житлових та нежитлових об`єктів нерухомого майна, розташованих на вказаній земельній ділянці, де здійснює свою діяльність громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, тобто порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом громадянином ОСОБА_5 , а саме відшукання та вилучення знарядь та предметів кримінального правопорушення (речових доказів): терезів, інструментів для подрібнення та зміни форми металу, чорнових записів щодо обліку операцій з металобрухтом та готівки, будь-яких договорів, укладених з метою організації пункту прийому металобрухту, відеореєстраторів, персональних комп`ютерів, за допомогою котрих може вестись облік операцій з металобрухтом та складатись документи щодо реалізації металобрухту, готівкових коштів, призначених для розрахунків за металобрухт, транспортних засобів, призначених для перевезення металобрухту, інших речей та документів, за допомогою котрих організовано пункт прийому металобрухту та порушується порядок здійснення операцій з металобрухтом, а також майна, що було здобуто в результаті його вчинення металобрухту, інших речей і документів, що мають значення у вказаному кримінальному провадженні, а також речей, заборонених в обігу.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП України в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018042020000039 від 19.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи частково клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинено зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що на території, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , можуть знаходитися чорнові записи щодо обліку операцій з металобрухтом, відеореєстратори, персональні комп`ютери, за допомогою котрих може вестись облік операцій з металобрухтом та складатись документи щодо реалізації металобрухту, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Разом з цим, слідчий суддя вважає недоведеним посилання слідчого на необхідність виявлення та вилучення інших зазначених у клопотанні речей і документів, а саме: терезів, інструментів для подрібнення та зміни форми металу, готівки, будь-яких договорів, укладених з метою організації пункту прийому металобрухту, готівкових коштів, призначених для розрахунків за металобрухт, транспортних засобів, призначених для перевезення металобрухту, інших речей та документів, за допомогою котрих організовано пункт прийому металобрухту та порушується порядок здійснення операцій з металобрухтом, а також майна, що було здобуто в результаті його вчинення металобрухту, оскільки слідчим не доведено значення вказаних речей та документів для досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні, не обґрунтовано можливості їх використання в якості доказу вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України, у зв`язку з чим в цій частині клопотання задоволенню не підлягає.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_8 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, або співробітникам оперативного підрозділу, визначених слідчим за відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. ст. 40, 41 КПК України, дозвіл на проведення обшуку на території, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а також всіх житлових та нежитлових об`єктів нерухомого майна, розташованих на вказаній земельній ділянці, де здійснює свою діяльність громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення знарядь та предметів кримінального правопорушення (речових доказів), а саме: чорнових записів щодо обліку операцій з металобрухтом, відеореєстраторів, персональних комп`ютерів, за допомогою котрих може вестись облік операцій з металобрухтом та складатись документи щодо реалізації металобрухту.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Строк дії ухвали до 08 серпня 2018 року включно.

Ухвала надає право на проникнення до території, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , а також всіх житлових та нежитлових об`єктів нерухомого майна, розташованих на вказаній земельній ділянці, лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення09.07.2018
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу75196930
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/3797/18

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні