Ухвала
від 24.06.2019 по справі 202/3797/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4059/19

Провадження № 1-кс/202/6693/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретарясудового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувшиклопотання слідчого СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12018042020000039 від 19.06.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні СУ ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12018042020000039 від 19.06.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України.

19 червня 2019 року слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська подано клопотання слідчого СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12018042020000039.

Згідно матеріалів клопотання, під час досудового розслідування встановлено, що 19.06.2018 на ділянці 194 км. пікет № 10 195 км. пікет № 6 перегону станції Нижньодніпровськ Вузол станція Самарівка, у складі потягу № 3502 стався схід локомотиву електровозу ВЛ 11 М 6 № 487 та наступних 11 вагонів після нього, з пошкодженням 4 вагонів. При цьому третій, четвертий та п`ятий вагони з кінця, зійшли з рейок частиною колісних пар. Дане стало можливим в результаті демонтування значної кількості болтів кріплення залізничної колії. (деталей верхньої будови колії).

В ході досудового розслідування надано доручення оперативному підрозділу УКР ГУ НП в Дніпропетровській області, в ході виконання якого надійшла інформація щодо привласнення майна службовими особами служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також вагонними депо, котрі діючи за попередньою змовою з матеріально відповідальними особами вносять до актів виконаних робіт депо, дефектних актів депо, путьових та дорожніх листів, завідомо неправдиві відомості щодо кількості використаних матеріалів в ході проведених робіт. В подальшому залишки невикористаних матеріалів, котрі було отримано злочинним шляхом, присвоюються та реалізовуються третім особам за грошову винагороду. Вищевказані дії посадових осіб служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також вагонними депо, призводять до неякісного виконання ремонтних робіт на вантажних вагонах, що в свою чергу призводить до небезпеки руху пасажирських та вантажних потягів.

В ході виконання доручення встановлено перелік структурних підрозділів служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », одним з яких є ІНФОРМАЦІЯ_2 , яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні вагонного депо Верхівцеве, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: матеріальних звітів майстрів депо, довіреностей на отримані матеріали з інших підприємств АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », видаткових відомостей нафтопродуктів, актів списання паливно мастильних матеріалів, документів, підтверджуючих наявність автомобільного транспорту та спецтехніки, що знаходиться на балансі структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », карток складського обліку, підтверджуючих отримання товаро матеріальних цінностей, ГММ, а також документів (дефектних актів, актів та інших документів), підтверджуючих їх використання та списання структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відомостей обліку, видачі та списання ПММ структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », журналів обліку в`їзду та виїзду автомобільного транспорту та спецтехніки структурних підрозділів вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », журналів видачі подорожніх та дорожніх листів структурного підрозділу вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », накладних вимог (внутрішнього переміщення матеріалів) структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за період з 01.01.2017 до 01.04.2019.

Просив розглядатиклопотання безвиклику досуду представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, тому що є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вищезазначених документів.

Слідчий у судове засідання не з`явився, просив розглянути клопотання за його відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалося.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене,вважаю,що клопотання слідчого СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12018042020000039 від 19.06.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України, є обґрунтованим, законним та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя,

-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12018042020000039 від 19.06.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України, - задовольнити.

Вагонному депо Верхівцеве, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12018042020000039 тимчасовий доступ до документів із можливістю ознайомлення та їх вилучення, а саме:

- матеріальних звітів майстрів депо, довіреностей на отримані матеріали з інших підприємств АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », видаткових відомостей нафтопродуктів, актів списання паливно мастильних матеріалів, документів, підтверджуючих наявність автомобільного транспорту та спецтехніки, що знаходиться на балансі структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », карток складського обліку, підтверджуючих отримання товаро матеріальних цінностей, ГММ, а також документів (дефектних актів, актів та інших документів), підтверджуючих їх використання та списання структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відомостей обліку, видачі та списання ПММ структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », журналів обліку в`їзду та виїзду автомобільного транспорту та спецтехніки структурних підрозділів вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », журналів видачі подорожніх та дорожніх листів структурного підрозділу вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », накладних вимог (внутрішнього переміщення матеріалів) структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за період з 01.01.2017 до 01.04.2019.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України.

Визначити строк виконання ухвали до 24 липня 2019 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу83063556
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/3797/18

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 03.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 09.07.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні