Ухвала
від 06.07.2018 по справі 531/705/18
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

06.07.2018

єдиний унікальний номер справи 531/705/18

номер провадження 2/531/562/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2018 року суддя Карлівського районного суду Полтавської області Лизенко І.В., розглянувши позовну заяву Управління праці та соціального захисту населення Карлівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення державних коштів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Карлівського районного суду із вищевказаною позовною заявою, у якій просить стягнути з відповідачки на їхню користь 7754,22 грн., що були виплачені надміру в якості державної допомоги .

Суддею встановлено, що позовну заяву подано без додержання вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Так, на виконання вимог пункту 9 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позивачем не зазначено у позовній заяві попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; в порушення вимог пункту 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позивачем не зазначено про наявність у нього або іншої особи оригіналів письмових доказів (суддя також звертає увагу позивача на те, що долучені до позовної заяви документи не засвідчені згідно з вимогами ч. 5 ст. 95 ЦПК України); позовна заява також не містить підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, відповідно до вимог пункту 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Крім того, відповідно до вимог ч. 4 ст. 175 ЦПК України, якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Позивачем не було сплачено судовий збір при зверненні до суду (не надано документ, що підтверджує сплату), проте у позові не вказано підстави, з яких позивач звільнений від сплати судового збору.

Таким чином, позовна заява не відповідає вимогам ч. 4 ст. 177 ЦПК України, відповідно до яких до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позов не містить клопотання про відстрочення, розстрочення чи звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищезазначене, позовна заява Управління ПСЗН Карлівської РДА підлягає залишенню без руху. Позивачу надається строк, протягом якого він може виправити недоліки позовної заяви, а саме: 1. вказати попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач понесла і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; 2. зазначити про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; 3. підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; 4. вказати підстави для звільнення позивача від сплати судового збору або сплатити судовий збір у визначеному Законом розмірі та на виконання вимог ст. 177 ЦПК України долучити до позовної заяви документ, що підтверджує його сплату (виходячи з положень підпункту 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір та ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік сума судового збору, що підлягає до сплати становить 1762 грн.).

Зазначені у цій ухвалі недоліки позовної заяви мають бути виправлені протягом десяти днів з дня вручення позивачеві ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст. 136, 177, 185 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву Управління праці та соціального захисту населення Карлівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення державних коштів - залишити без руху.

Позивач протягом 10 (десяти) днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху повинен усунути недоліки позовної заяви, а саме: 1. вказати попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач понесла і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; 2. зазначити про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; 3. підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; 4. зазначити у позовній заяві підстави звільнення позивача від сплати судового збору (у випадку, якщо позивач не звільнений від сплати судового збору, він повинен долучити до позовної заяви документ, що підтверджує сплату судового збору в сумі 1762 грн. (отримувач - УДКСУ у Карлівському районі, 2203101; КОД ЄДРПОУ 37997400; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача 899998; рахунок отримувача 31211206016146, код класифікації доходів бюджету 22030101; у графі призначення платежу вказати судовий збір за позовом (заявою)


(ПІБ чи назва установи, організації позивача) , Карлівський районний суд Полтавської області, код ЄДРПОУ 02885971, пункт таблиці ставок судового збору, яким визначено розмір судового збору)).

Роз'яснити позивачеві, що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк він виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду, а якщо не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою http://court.gov.ua/ .

Ухвала набирає законної сили в день її підписання суддею.

В частині визначення судових витрат ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Полтавської області, шляхом подання апеляційної скарги через Карлівський районний суд Полтавської області протягом п'ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Суддя І.В. Лизенко

Дата ухвалення рішення06.07.2018
Оприлюднено11.07.2018

Судовий реєстр по справі —531/705/18

Ухвала від 19.07.2018

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні