Ухвала
від 19.07.2018 по справі 531/705/18
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19.07.2018

єдиний унікальний номер справи 531/705/18

номер провадження 2/531/562/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2018 року суддя Карлівського районного суду Полтавської області Лизенко І. В., розглянувши позовну заяву Управління праці та соціального захисту населення Карлівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення державних коштів, -

ВСТАНОВИЛА:

18 травня 2018 року позивач звернувся до Карлівського районного суду із вищевказаною позовною заявою, у якій просить стягнути з відповідачки на їхню користь 7754,22 грн., що були виплачені надміру в якості державної допомоги.

09 липня 2018 року суддею Лизенко І.В. винесено ухвалу про залишення позовної заяви без руху, з тих підстав, що заява не відповідала вимогам пунктів 8, 9 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Ухвалою було роз'яснено позивачу у чому полягають недоліки позовної заяви, спосіб усунення таких (зазначивши про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви, вказавши попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи та підтвердивши, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав), а також надано строк - 10 днів, для виправлення недоліків позовної заяви відповідно до ухвали суду.

Позивачу було роз'яснено наслідки не усунення недоліків.

Ухвалу суду про залишення позовної заяви без руху позивач отримано. Недоліки позовної заяви виправлено не було.

18.07.2018 позивачем надано заяву про залишення даного позову без розгляду в зв'язку з уточненням суми боргу.

Згідно з положеннями ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду, а якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищезазначене, позовну заяву Управління праці та соціального захисту населення Карлівської районної державної адміністрації слід повернути позивачу і вважати такою, що не подана.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву Управління праці та соціального захисту населення Карлівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення державних коштів повернути позивачу

Роз'яснити позивачеві, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається до апеляційного суду Полтавської області через Карлівський районний суд Полтавської області.

Суддя І.В. Лизенко

Дата ухвалення рішення19.07.2018
Оприлюднено22.07.2018
Номер документу75410987
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення державних коштів

Судовий реєстр по справі —531/705/18

Ухвала від 19.07.2018

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні