Ухвала
від 12.07.2018 по справі 529/496/18
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/496/18

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

12 липня 2018 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Новака Д. І

при секретарі Бурлига Н. Л.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Диканька цивільну справу за позовом ОСОБА_1 жителя ІНФОРМАЦІЯ_1 всмт. Диканька Диканського району Полтавської області, до ОСОБА_2, що проживає ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_3, жительки АДРЕСА_1, третя особа на стороні відповідачів без самостійних вимог Диканський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, місцезнаходження вул. Пушкіна, 6, смт Диканька, Полтавська область, про зміну розміру аліментів,

ВСТАНОВИВ:

Посилаючись на скрутне матеріальне становище, що, зокрема, пов"язано з його обов"язком утримувати двох неповнолітніх дітей від попередній шлюбів та матір, яка є непрацездатною у зв"язку з досягнення пенсійного віку, позивач звернувся з позовом до суду та просить зменшити розмір аліментів, які він сплачує на користь кожної з відповідачок на утримання неповнолітніх дітей, батьком яких він є.

Позивач у підготовче засідання не з'явився, а до суду подав клопотання про розгляд справи у його відсутність, вказавши, що позов підтримує в повному обсязі.

Відповідачка ОСОБА_3 в підготовче засідання не з"явилася, а у своїй письмовій заяві просила провести підготовче засідання без її участі, вказавши, що позов вона визнає.

Представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_4 в підготовчому засіданні заперечував проти позову, вказавши, що свої доводи буде обгрунтовувати відповідними доказами, поданими разом з відзивом на позов, а тому просив призначити справу до судового розгляду з визнанням обов"язкової явки в судове засідання позивача ОСОБА_1 та відповідачки ОСОБА_3 для надання особистих пояснень суду виходячи з необхідності з"ясування обставин, вказаних як у позові, так і у відзиву на позов його довірительниці.

Представник третьої особи Диканського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області не з'явилася, а надіслала до суду письмове клопотання про проведення підготовчого засідання без її участі.

Оскільки позивач свої позовні вимоги підтримав, сторони не врегулювали спір до судового розгляду, не виявили бажання щодо укладення мирової угоди, у справі остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, вчинено всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, то за таких обставин підготовче провадження підлягає закриттю, а справа повинна бути призначена до судового розгляду по суті з викликом в судове засідання учасників справи.

Приймаючи до уваги заперечення відповідачки ОСОБА_2 на позов, необхідність з"ясування обставин, зазначених у відзиві цієї відповідачки на позов, а також всебічного з"ясування обставин справи з метою ухвалення законного та обгрунтованого рішення, виходячи з клопотання представника відповідачки ОСОБА_2 щодо визнання обов"язкової участі в судовому засіданні позивача по справі та відповідачки ОСОБА_3 для надання особистих пояснень по суті справи, суд з урахуваннфям вказаних вище обставин вважає необхідним визнати обов"язковою явку позивача ОСОБА_1В, відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 кожного у судове засідання для надання по справі особистих пояснень.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 196, 197, 199, 200 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про зміну розміру аліментів до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні о 09:30 год. 30 серпня 2018 року в приміщенні Диканського районного суду за адресою: вул. Пушкіна, 11а, смт. Диканька Полтавської обл.

В судове засідання викликати учасників справи.

Визнати обов"язковою явку в судове засідання позивача ОСОБА_1, відповідачок ОСОБА_2, ОСОБА_3 для надання кожним особистих пояснень.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті вручити (надіслати) учасникам справи.

Позивач вправі протягом семи днів з дня отримання копії цієї ухвали суду надіслати (надати) суду складену з дотриманням вимог ч. 3 ст. 178 ЦПК України відповідь на відзив та додані до неї докази. У разі надання суду відповіді на відзив, позивач також повинен надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відповіді на відзив та доданих до неї документів одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 кожен вправі протягом семи днів з дня отримання вказаної копії ухвали суду надіслати (надати) суду складене з дотриманням вимог ч. 3 ст. 178 ЦПК України заперечення на відповідь на відзив та додані до нього докази. У разі надання суду заперечення на відповідь на відзив, відповідач також повинен надіслати (надати) іншим учасникам справи копію заперечення на відповідь на відзив та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Третя особа по справі без самостійних вимог Диканський РВ ДВС ГТУЮ у Полтавській області протягом семи днів з дня отримання цієї копії ухвали суду, з дотриманням вимог ч.3 ст. 178 ЦПК України, вправі надати свої письмові аргументовані пояснення щодо позову або відзиву на нього, з міркуваннями на підтримку або заперечення проти позову. У разі надання суду письмого пояснення щодо позову або відзиву на позов, вказана третя особа також повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи копію пояснення щодо позову або відзиву на позов та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) пояснення щодо позову або відзиву на позов до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову або відзиву на позов і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення12.07.2018
Оприлюднено13.07.2018
Номер документу75259083
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну розміру аліментів

Судовий реєстр по справі —529/496/18

Рішення від 30.08.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Рішення від 29.08.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 12.07.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 20.06.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні