Ухвала
від 13.07.2018 по справі 243/6396/18
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-к/243/4/2018

Справа № 243/6396/18

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

13 липня 2018 року м. Слов'янськ

Суддя Слов'янського міськрайонного суду Донецької області Кузнецов Р.В., розглянувши клопотання закритого акціонерного товариства Дробмаш про визнання та виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню на підставі міжнародного договору, -

ВСТАНОВИВ:

12 липня 2018 року до Слов'янського міськрайонного суду надійшло клопотання закритого акціонерного товариства Дробмаш про визнання та виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню на підставі міжнародного договору.

Клопотання подано та оформлене у відповідності до вимог, встановлених ст.466 ЦПК України .

Підстав для залишення без розгляду та повернення клопотання, передбачених ч.4 ст.466 ЦПК України не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 462 ЦПК України , рішення іноземного суду (суду іноземної держави, інших компетентних органів іноземних держав, до компетенції яких належить розгляд цивільних справ) визнаються та виконуються в Україні, якщо їх визнання та виконання передбачено міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною ОСОБА_1 України, або за принципом взаємності.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 467 ЦПК України, про надходження клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду суд у п'ятиденний строк письмово повідомляє боржника і пропонує йому у місячний строк подати можливі заперечення проти цього клопотання. Після подання боржником заперечень у письмовій формі або у разі його відмови від подання заперечень, а також якщо у місячний строк з часу повідомлення боржника про одержане судом клопотання заперечення не подано, суддя постановляє ухвалу, в якій визначає дату, час і місце судового розгляду клопотання, про що сторони повідомляються письмово не пізніше ніж за десять днів до його розгляду.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 260 , 462 , 467 ЦПК України , -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду клопотання закритого акціонерного товариства Дробмаш про визнання та виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню на підставі міжнародного договору.

Повідомити боржника ПП Інтер-Кокс (адреса: Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, буд. 5 ) про надходження клопотання і запропонувати у місячний строк подати можливі заперечення проти клопотання про визнання та виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню на підставі міжнародного договору.

Роз'яснити ПП Інтер-Кокс , що після подання заперечень або у разі відмови від подання заперечень, а також у місячний строк з часу повідомлення боржника про одержане судом клопотання заперечення не буде подано, клопотання буде призначено до розгляду в порядку передбаченому ч. 2 ст. 467 ЦПК України .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слов'янського

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено17.07.2018
Номер документу75303946
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —243/6396/18

Ухвала від 11.10.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Р. В.

Ухвала від 31.08.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Р. В.

Ухвала від 13.07.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні