Ухвала
від 16.07.2018 по справі 809/884/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"16" липня 2018 р. справа № 809/884/18

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Чуприна О.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1, в інтересах якого діє адвокат Ружицький Віталій Миколайович, до Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування рішення від 15.04.2018 за №368-12/2018, а також зобов'язання розглянути і вирішити на сесії сільської ради заяву від 15.03.2018, з урахуванням правової оцінки, наданої судом у рішенні, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (надалі по тексту також - позивач), в інтересах якого діє адвокат Ружицький Віталій Миколайович, звернувся в суд з адміністративним позовом до Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області (надалі по тексту також - відповідач) про визнання протиправним та скасування рішення від 15.04.2018 за №368-12/2018, а також зобов'язання розглянути і вирішити на сесії сільської ради заяву від 15.03.2018, з урахуванням правової оцінки, наданої судом у рішенні

29.05.2018 ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду відкрито провадження в даній адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та повідомлення (виклику) сторін.

Дана ухвала суду 05.06.2018 отримана Горохолинською сільською радою Богородчанського району Івано-Франківської області, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення 76018 4497230 9.

Пунктами 3 і 5 вказаної ухвали суду Горохолинську сільську раду Богородчанського району Івано-Франківської області зобов'язано подати суду відзив на адміністративний позов, а також письмові докази, які стосуються предмета оскарження в розгляді справи.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 29.05.2018 для відповідача встановлено терміни подання вказаних документів.

Суд зазначає, що станом 16.07.2018 відповідачем не подано до суду відзив на адміністративний позов, а також жодний із витребуваних доказів.

Відповідач не надав суду будь-якої інформації про неможливість надання доказів, витребуваних судом, а також про поважність причин такого неподання.

Згідно приписів частини 2 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача .

За змістом частини 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У відповідності до вимог частини 8 статті 262 коментованого Кодексу, при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їхні усні пояснення.

Відповідно до частини 1 статті 76 Кодексу адміністративного судочинства України достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Зважаючи на обставини, визначені в позовній заяві, відсутність відзиву на позовну заяву і жодного доказу відповідача, в суду відсутня можливість повного та всебічного розгляду даної адміністративної справи в порядку письмового провадження без проведення судового засідання, оскільки відповідачем не підтверджено належними та допустимими доказами обставин, які потребують доказування , а тому суд дійшов висновку про необхідність розгляду даної адміністративної справи за правилами спрощеного позовного провадження із проведенням судового засідання. Також з метою отримання відповідних пояснень по суті спору, суд визнає явку відповідача (його уповноваженого представника) обов'язковою.

Згідно зі статтею 9, частиною 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Крім того, суд вживає передбачені законом заходи необхідні для з'ясування обставин справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Зважаючи на вище викладене, суд вважає за необхідним повторного витребувати у відповідача належні письмові докази, визначені судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Враховуючи наведене, керуючись статтею 9, частиною 3 статті 80, статтею 174, частинами 5, 8 статті 262, статтями 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя ,-

У Х В А Л И В:

1. Призначити судовий розгляд справи №809/884/18 на "24" липня 2018 р. о 13:30 год., який буде проводитися одноособово суддею Чуприною О.В., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, поверх 1, зал судових засідань № 4.

2. Визнати явку уповноваженого представника Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області - обов'язковою .

3. Зобов'язати повторно Горохолинську сільську раду Богородчанського району Івано-Франківської області в термін до 23 липня 2018 року , окрім відзиву на адміністративний позов, надати в суд засвідчені відповідно до вимог частини 5 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України копії наступних письмових доказів (документів):

3.1. всіх матеріалів, які були підставою для розгляду і прийняття сільською радою рішення від 15.04.2018 за №368-12/2018 "Про розгляд заяви гр. ОСОБА_1 про прийняття рішення та вчинення дій щодо списання меліоративних мереж;

3.2. всіх матеріалів (письмових документів), які стосуються приймання в 2004 році сільською радою від Богородчанської районної державної адміністрації Івано-Франківської області на баланс меліоративної земельної ділянки площею 1977 га;

3.3. всі матеріали з приводу замовлення і проведення ДРПВІ "Львівдіпроводгосп" робіт щодо визначення технічного стану меліоративного матеріального дренажу на території Горохолинської сільської ради в селі Горохолина Богородчанського району Івано-Франківської області в частині спірної земельної ділянки площею 1 га за кадастровим номером НОМЕР_1.

3.4. всіх матеріалів, які засвідчують організацію і проведення робіт щодо визначення балансової (залишкової) чи фактичної вартості, переданої в 2004 році, меліоративного матеріального дренажу на території Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області в частині спірної земельної ділянки площею 1 га за кадастровим номером НОМЕР_1;

3.5. всіх матеріалів, які засвідчують організацію і проведення робіт щодо постановлення на баланс сільської ради меліоративного матеріального дренажу в частині спірної земельної ділянки площею 1 га за кадастровим номером НОМЕР_1;

3.6. викопіювання чи іншої належної графічної і текстової документації із Технічної Документації щодо внесення змін в проект формування населеного пункту с. Горохолина Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області, в тому числі відповідні рішення суб'єкта владних повноважень про організацію замовлення, розроблення та затвердження такої Технічної Документації;

3.7. довідку про те, чи входить земельна ділянка площею 1 га за кадастровим номером НОМЕР_1 до складу території (меж) населеного пункту с. Горохолина Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області (якщо так, то за яким функціональним призначенням згідно містобудівної документації);

3.8. викопіювання чи іншої належної графічної і текстової документації із Генерального плану забудови, проекту зонування чи проекту детального плану забудови населеного пункту (в тому числі пояснювальної записки) с. Горохолина Горохолинської сільської ради Богородчанського району Івано-Франківської області в частині території с. Горохолина, в межах якої розташована земельна ділянка площею 1 га за кадастровим номером НОМЕР_1.

4. Повідомити учасникам справи, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

5 . Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

6. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала, окремо від рішення суду, не оскаржується.

Суддя /підпис/ Чуприна О.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.07.2018
Оприлюднено17.07.2018
Номер документу75322954
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/884/18

Рішення від 24.07.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Рішення від 24.07.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні