Ухвала
від 17.07.2018 по справі 802/1832/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

17 липня 2018 р. Справа № 802/1832/18-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі судді Чернюк Алли Юріївни, розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Професійно-технічного училища №14 смт. Вороновиця про розгляд справи за правилами загального позовного провадження у справі

за позовом: Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (21021, Вінницька область, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 11)

до: Професійно-технічного училища №14 смт. Вороновиця (23252, Вінницька область, Вінницький район. смт. Вороновиця, вул. Гагаріна, 1)

про: застосування заходів реагування у сфері державного нагляду

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (21021, Вінницька область, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 11) до Професійно-технічне училище №14 смт. Вороновиця (23252, Вінницька область, Вінницький район. смт. Вороновиця, вул. Гагаріна, 1) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що Головним управліннямого управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області проведеною перевіркою відповідача встановлено, що будівля гуртожитку Професійно-технічного училища №14 смт. Вороновиця експлуатується з грубими порушеннями вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що зазначені в акті перевірки від 30.05.2017 №77, та які створюють реальну загрозу життю і здоров'ю людей.

На переконання позивача виявлені порушення є вкрай небезпечними, а тому наявні підстави для застосування заходів реагування шляхом відключення від джерела електроживлення та опломбування вхідних дверей, до повного усунення порушень законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Ухвалою судді від 23.06.2018 року відкрито провадження в адміністративній справі та зазначено, що розгляд справи здійснюватиметься в порядку спрощеного позовного провадження.

Встановлено відповідачу 15-денний строк з дня отримання даної ухвали для подачі до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України.

На адресу суду за вх. № 29284 від 16.07.2018 від представника Професійно-технічного училища №14 смт. Вороновиця подано відзив на позовну заяву, в якому, серед іншого, представник відповідача просить розглянути справу за правилами загального позовного провадження КАС України.

Вирішуючи клопотання відповідача про розгляд даної справи за правилами загального позовного провадження, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 4 ст. 260 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Враховуючи обґрунтованість заявленого відповідачем клопотання проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд дійшов висновку, замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно положень ст. 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі (ч.2 ст. 179 КАС України).

Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є:1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи;6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до п.7 ч.2 ст. 180 КАС України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

Розглянувши клопотання відповідача, суд дійшов висновку щодо необхідності розглядати справу у підготовчому провадженні з викликом осіб, які беруть участь у справі, та повідомляє учасників справи, що згідно з ч. 1 ст. 182 КАС України у строк, встановлений судом, позивачем має право подати відповідь на відзив, а відповідач-заперечення.

Керуючись ст. 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження задовольнити.

2. Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням, Призначити підготовче засідання на 31 липня 2018 р. о 10:30 год. в залі судового засідання № 4 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

3. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив у 5 - денний термін з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів, у разі такої потреби.

4. Роз'яснити відповідачу, що він має право надати у 5 - денний термін з дня отримання копії відповіді на відзив та доданих до нього документів заперечення на відповідь на відзив до початку розгляду справи по суті, у разі такої потреби. Копія заперечень на відповідь на відзив повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

5. Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за посиланням: “http://court.gov.ua/fair/”

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                   Чернюк Алла Юріївна

Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено23.07.2018
Номер документу75360704
СудочинствоАдміністративне
Суть: застосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —802/1832/18-а

Ухвала від 06.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 29.01.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Рішення від 10.01.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 31.07.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні