Ухвала
від 17.07.2018 по справі 904/3123/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

17.07.2018м. ДніпроСправа № 904/3123/18

Суддя Бєлік В.Г. , розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Фізичної особи-підприємця Ковальова Миколи Миколайовича, м. Кам'янське, Дніпропетровська область

до відповідача-1: Департаменту комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам'янської міської ради, м. Кам'янське, Дніпропетровська область

відповідача-2: Правобережної Товарної Біржі, м. Кам'янське, Дніпропетровська область

про визнати недійсними результати земельних торгів з продажу права оренди на земельну ділянку; визнати недійсним договір оренди земельної ділянки № 14642 від 18.06.2018 року; зобов'язати скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно записи про реєстрацію права оренди земельної ділянки.

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Ковальов Микола Миколайович звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до відповідача-1: Департаменту комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам'янської міської ради та відповідача-2: Правобережної Товарної Біржі, в якій просить суд:

- визнати недійсними результати земельних торгів, оформлені протоколом № 1 проведення 18.06.2018 року земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на земельну ділянку НОМЕР_2 та відповідно до детального плану території центральної частини міста Кам'янське, площею 0,7000 га, місце розташування: Дніпропетровська область, м. Кам'янське, кадастровий номер НОМЕР_1;

- визнати недійсним договір оренди земельної ділянки № 14642 від 18.06.2018 року, укладений між Кам'янською міською радою та Приватним підприємством "Спеціалізоване підприємство "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ БУДИНОК" (місце знаходження: вул. Кремлівська, 19-4, м. Запоріжжя, код ЄДРПОУ 25480975);

- зобов'язати Департамент комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам'янської міської ради скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно записи про реєстрацію права оренди земельної ділянки, кадастровий номер НОМЕР_1, площею 0,7000га за Приватним підприємством "Спеціалізоване підприємство "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ БУДИНОК";

- стягнути судові витрати з відповідачів.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є достатнім для прийняття її до розгляду і відкриття провадження у справі.

Враховуючи категорію та складність справи, вбачаються підстави для її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 50, 176, 177, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1 . Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2 . Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Приватне підприємство "Спеціалізоване підприємство "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ БУДИНОК" (69041, м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 19-4, код ЄДРПОУ 25480975);

4. Призначити підготовче засідання , яке відбудеться 01.08.2018 о 15:00год. у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінеті) № 3-401 за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

5. Запропонувати учасникам справи подати до суду:

позивачу:

- надати відповідь на відзив на позовну заяву за правилами, встановленими частинами третьою - шостою статті 165 Господарського процесуального кодексу України до початку підготовчого засідання (копію відповіді на відзив направити на адресу відповідача та третьої особи, докази надсилання надати до суду);

відповідачу:

- надати відзив на позовну заяву за правилами статті 165 Господарського процесуального кодексу України в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі (копію відзиву направити на адресу позивача та третьої особи, докази надсилання надати до суду).

сторонам:

- надати належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

третій особі:

- письмові пояснення по справі (копію пояснень направити на адресу позивача та відповідача, докази надсилання надати до суду).

6. Повідомити сторін про час та місце розгляду справи у встановлений законом спосіб.

7. Звернути увагу учасників справи, що заяви, клопотання і заперечення при розгляді справи судом подаються за правилами, встановленими статями 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

8. Попередити учасників справи про те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя В.Г. Бєлік

Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено19.07.2018
Номер документу75362710
СудочинствоГосподарське
Сутьреєстрацію права оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —904/3123/18

Ухвала від 01.08.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні