Постанова
від 23.11.2011 по справі 0670/8300/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 0670/8300/11

категорія 10.2.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2011 р.                                                                                 м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Нагірняк М.Ф. ,

при секретарі - Янушевській В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до Приватного підприємства "Ірина" <Текст >

про стягнення 459,80 грн.,-

встановив:

Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося до адміністративного суду з вказаним позовом. Просить стягнути з Відповідача, ПП "Ірина", заборгованість у розмірі 459,80 грн. по страхових внесках. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності. У Відповідача утворилась заборгованість перед Позивачем у вказаній сумі, яку Відповідач сам визначив. В добровільному порядку заборгованість не погашена.

Представник Позивача в судове засідання не з'явився. Про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, надіслав клопотання щоб дану адміністративну справу розглядали без його участі.

Представник Відповідача в судове засідання повторно не з'явився. Про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, відповідно до вимог ст.ст.35-38 КАС України. 3аперечень проти позову суду не надав, про поважність причин своєї неявки в судові засідання не повідомляв.

Враховуючи неявку в судове засідання представника Позивача та Відповідача та відсутність в потребі пояснень свідків чи експертів, суд розглянув справу в порядку письмового провадження. Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню за таких підстав.

ПП "Ірина", Відповідач по справі, є платником страхових внесків на загальнообов'язкове соціальне з тимчасової втрати працездатності, зареєстроване і взяте на облік як платник страхових внесків.

Як страхувальник Відповідач, відповідно до ст. 27 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" зобов'язаний своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до ст.30 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" страхувальник-роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків.

Відповідно до п. 7 Перехідних Положень Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

На підставі матеріалів справи встановлено, що страхувальник самостійно визначив суму страхових внесків, що підлягають сплаті, однак, у визначені Законом строки страхові внески сплачені не були. Так, відповідно до звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за дев'ять місяців 2010року за Підприємством рахується недоїмка по сплаті страхових внесків в сумі 459,80грн.

Розмір заборгованості підтверджується копією зазначено звіту за дев'ять місяців 2010року, в якій відповідач самостійно визнає дану суму своєї заборгованості по цим платежам.

Відповідно до вимог ч.2 ст.30 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" та Прикінцевими та перехідними положеннями Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" строк давності в разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовується.

Відповідач заперечень проти позову не надав, розміри заборгованості не оспорив.

З урахуванням всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги позивача є законними, а тому позов задовольняє в повному обсязі.

Відповідно до вимог ст.94 КАС України, судові витрати не стягуються.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", керуючись ст.ст.86,94,158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд

постановив:

Позов задовольнити, стягнути з Приватного підприємства "Ірина" на користь Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Малинської міжрайонної виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 459,80 грн.

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Головуючий суддя:                                                                                М.Ф. Нагірняк

Повний текст постанови виготовлено: <Дата >

присуджено до стягнення <сума >грн.

матеріальну шкоду <сума >грн.

моральну шкоду <сума >грн.

          

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.11.2011
Оприлюднено24.07.2018
Номер документу75396852
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/8300/11

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Постанова від 23.11.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Ухвала від 19.06.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні