Ухвала
від 17.07.2018 по справі 920/189/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

17.07.2018Справа № 920/189/18

Господарський суд міста Києва у складі судді Гулевець О.В. розглянувши матеріали господарської справи № 920/189/18

за позовом Релігійної громади (парафії) Димитріївського скиту Свято-Миколаївського архієрейського монастирського подвір'я с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної Церкви

до Сумської обласної державної адміністрації

про визнання права власності на нежитлові будівлі

Представники учасників судового процесу:

від позивача: Савченко В.С. (довіреність № б/н від 15.05.2018)

від відповідача: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Релігійна громада (парафії) Димитріївського скиту Свято-Миколаївського архієрейського монастирського подвір'я с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної Церкви звернулась до Господарського суду Сумської області з позовом до Сумської обласної державної адміністрації про визнання за Релігійною громадою (парафії) Димитріївського скиту Свято-Миколаївського архієрейського монастирського подвір'я с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної Церкви права власності на нежитлові будівлі: храм літ. А-І загальною площею 1143,3 кв.м., братський корпус літ. Б-ІІІ загальною площею 146,5 кв.м., розташовані за адресою: урочище Монастирське, 1, с. Рясне, Краснопільського району Сумської області.

Позовні вимоги обґрунтовані набуттям права власності на нежитлові будівлі: храм літ. А-І загальною площею 1143,3 кв.м., братський корпус літ. Б-ІІІ загальною площею 146,5 кв.м., розташовані за адресою: урочище Монастирське, 1, с. Рясне, Краснопільського району Сумської області.

Ухвалою Господарського суду Сумської області від 20.03.2018 вказану вище позовну заяву передано за встановленою підсудністю до Господарського суду міста Києва.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.04.2018 дану позовну заяву залишено без руху, встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали.

04.05.2018 через відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків, допущених при поданні до суду даного позову.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 08.05.2018 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі № 920/189/18 та призначено підготовче засідання у справі на 29.05.2018.

23.05.2018 через відділ діловодства суду від позивача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

29.05.2018 через відділ діловодства суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.05.2018 задоволено клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконеренції та доручено забезпечення проведення відеоконференції Господарському суду Харківської області.

В підготовчому засіданні 29.05.2018, на підставі 183, 233 ГПК України, оголошено перерву до 25.06.2018 о 14:15.

11.06.2018 через відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про участь у судовому засіданні 25.06.2018 в режимі відеоконференції.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.06.2018 задоволено клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконеренції та доручено забезпечення проведення відеоконференції Господарському суду Харківської області.

В підготовчому засіданні 13.06.2018, на підставі 183, 233 ГПК України, оголошено перерву до 17.07.2018.

03.07.2018 через відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про участь у судовому засіданні 17.07.2018 в режимі відеоконференції.

04.07.2018 через відділ діловодства суду від позивача - Релігійної громади (парафії) Димитріївського скиту Свято-Миколаївського архієрейського монастирського подвір'я с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної Церкви надійшла заява про залучення співвідповідача.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.07.2018 задоволено клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконеренції та доручено забезпечення проведення відеоконференції Господарському суду Харківської області.

В судове засідання 17.07.2018 до Господарського суду Харківської області з'явився представник позивача для участі у розгляді справи № 920/189/18 в режимі відеоконференції, представник відповідача не з'явився.

Суд, в судовому засіданні 17.07.2018, розглянувши заяву позивача про залучення до участі у справі співвідповідача - Релігійної організації Спасо-Преображенської релігійної громади (парафії) с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної церкви дійшов висновку про наступне.

Так, предметом спору у даній справі є визнання за Релігійною громадою (парафії) Димитріївського скиту Свято-Миколаївського архієрейського монастирського подвір'я с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної Церкви права власності на нежитлові будівлі: храм літ. А-І загальною площею 1143,3 кв.м., братський корпус літ. Б-ІІІ загальною площею 146,5 кв.м., розташовані за адресою: урочище Монастирське, 1, с. Рясне, Краснопільського району Сумської області.

Обґрунтовуючи клопотання про необхідність залучення до участі у справі співвідповідача, позивач зазначає, що з поданого Сумською обласною адміністрацією відзиву, позивачу стало відомо про те, що 02.02.2004 нежитлові будівлі Свято-Дмитріївського монастиря у с. Рясне Краснопільського району Сумської області, які є предметом спору у даній справі, були передані Спасо-Преображенській релігійній громаді (парафії) с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної церкви на підставі розпорядження Сумської обласної адміністрації № 24 від 02.02.2004.

За таких обставин, позивач просить суд залучити до участі у справі Релігійну організацію Спасо-Преображенської релігійної громади (парафії) с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної церкви як співвідповідача.

У відповідності до ст. 47 ГПК України, позов може бути пред'явлений спільно кількома позивачами або до кількох відповідачів. Кожен із позивачів або відповідачів щодо іншої сторони діє в судовому процесі самостійно. Участь у справі кількох позивачів і (або) відповідачів (процесуальна співучасть) допускається, якщо: предметом спору є спільні права чи обов'язки кількох позивачів або відповідачів; права або обов'язки кількох позивачів чи відповідачів виникли з однієї підстави; предметом спору є однорідні права і обов'язки.

Згідно ч. 1 ст. 48 ГПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ч. 4 ст. 48 ГПК України).

Враховуючи вищевикладені положення, предмет спору, суд задовольняє клопотання позивача про залучення до участі у справі співвідповідача - Релігійної організації Спасо-Преображенської релігійної громади (парафії) с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної церкви.

Відповідно до ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Такий самий обов'язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

З огляду на вищевикладене, суд зобов'язує позивача направити на адресу залученого співвідповідача копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Приймаючи до уваги обставини справи, необхідність повідомлення співвідповідача про розгляд даної справи, суд вирішив відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 47, 48, 182, 183, 233 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання позивача - Релігійної громади (парафії) Димитріївського скиту Свято-Миколаївського архієрейського монастирського подвір'я с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної Церкви про залучення співвідповідача.

2. Залучити до участі у справі № 920/189/18 співвідповідача - Релігійну організацію Спасо-Преображенську релігійну громаду (парафію) с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної церкви (42452, Сумська обл., Краснопільський район, село Рясне, ВУЛИЦЯ ПЕРЕМОГИ, будинок 15; ідентифікаційний код 33246040).

3. Відкласти підготовче засідання у справі № 920/189/18 на 31.07.18 о 14:15 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В (корпус "Б"), зал № 16 .

4. Зобов'язати позивача надіслати співвідповідачу копію позовної заяви з доданими до неї документами. Належні докази відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу співвідповідача оригіналах надати суду у строк до 31.07.2018.

5. Запропонувати співвідповідачу - Релігійній організації Спасо-Преображенській релігійній громаді (парафії) с. Рясне Краснопільського району Сумської області Сумської єпархії Української Православної церкви у строк до 31.07.2018 подати до суду:

- відзив на позов, складений з урахуванням вимог ст. 165 ГПК України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на чинне законодавство та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем;

- доказів направлення відзиву учасникам судового процесу.

6. Запропонувати позивачу у строк до 31.07.2018, але не пізніше закінчення підготовчого засідання подати до суду відповідь на відзив співвідповідача, складену з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України.

7. Запропонувати учасникам судового процесу подати до суду письмові пояснення з приводу розгляду справи спочатку у відповідності ч. 4 ст. 48 ГПК України.

8. Повідомити сторонам, що відповідно до ст. 192 ГПК України, вони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.В. Гулевець

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено20.07.2018
Номер документу75397601
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/189/18

Рішення від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 04.10.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 14.09.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 27.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 31.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 30.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 11.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 13.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 24.05.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні