Ухвала
від 17.07.2018 по справі 520/8919/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/8919/18

Провадження № 2/520/5387/18

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

17.07.2018 року

суддя Київського районного суду м. Одеси Куриленко О.М., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 кооперативу Приморський 1 , Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, про встановлення факту припинення членства та зобов'язання внести зміни до складу учасників кооперативу,

В С Т А Н О В И В :

16 липня 2018 року позивач звернувся до суду з позовом та просить ухвалити рішення, яким: встановити факт припинення членства ОСОБА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, що зареєстрований та проживає за адресом 65101, м. Одеса, вулиця Інглезі (стара назва 25-ї Чапаївської дивізії)АДРЕСА_1, у ОСОБА_2 кооперативі Приморський 1 , код ЄДРПОУ 36673205, юридична адреса 65016, м. Одеса, провулок Ванний, будинок 9, шляхом добровільного виходу на підставі заяви. Зобов'язати Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, код ЄДРПОУ 26302537, юридична адреса 65004, Одеська обл., місто Одеса. ДУМСЬКА ПЛОЩА, будинок 1, внести зміни до складу учасників обслуговуючого кооперативу "Приморський 1", код ЄДРПОУ 36673205, юридична адреса 65016, м. Одеса, провулок Ванний, будинок 9, та виключити із складу учасників ОСОБА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, що зареєстрований та проживає за адресом 65101. м. Одеса, вулиця Інглезі (стара назва 25-ї Чапаївської дивізії), будинок 3. квартира 93.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Куриленко О.М.

Часиною 2 статті 27 ЦПК України передбачено, що позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

У відповідності до ч. 16 ст. 28 ЦПК України позивач має право на вибір між кількома судами, яким згідно з цією статтею підсудна справа, за винятком виключної підсудності, встановленої статтею 30 цього Кодексу.

Місцезнаходження відповідача ОСОБА_2 кооперативу Приморський 1 є м. Одеса, провулок Ванний, буд. 9, що територіально відноситься до Київського району м. Одеси.

Відповідно до ч. 2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно ч. 1, 2 ст. 274 ЦПК України, У порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

За умова ч. 6 ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1)ціну позову; 2)значення справи для сторін; 3)обраний позивачем спосіб захисту; 4)категорію та складність справи; 5)обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6)кількість сторін та інших учасників справи; 7)чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8)думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Оскільки предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4 ст. 274 ЦПК України, тому вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Київського районного суду м. Одеси.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 274 , 353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 кооперативу Приморський 1 , Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради про встановлення факту припинення членства та зобов'язання внести зміни до складу учасників кооперативу.

Призначити розгляд даної справи у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження на 27.07.2018 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Київського районного суду м. Одеси за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3б, каб. 215.

Копії ухвали про відкриття спрощене позовне провадження у справі направити позивачу, іншим сторонам разом з копією позовної заяви та документів, долучених до неї.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду заяву із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідач має право в цей же строк надіслати суду, позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів, а позивач має право подати до суду відповідь на відзив

Роз'яснити відповідачу, що у разі неподання у встановлений строк заперечень або відзиву на позовну заяву, справа буде вирішена у порядку скороченого позовного провадження на підставі наявних матеріалів, а у випадку неможливості ухвалення судового рішення на підставі наданих матеріалів, справу буде розглянуто за правилами загального позовного провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ki.od.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Одеської області.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, зокрема до Київського районного суду м. Одеси.

Суддя Куриленко О. М.

Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено22.07.2018
Номер документу75408530
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту припинення членства та зобов'язання внести зміни до складу учасників кооперативу

Судовий реєстр по справі —520/8919/18

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 27.07.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Рішення від 27.07.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Рішення від 27.07.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 17.07.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні