Ухвала
від 17.07.2018 по справі 814/908/18
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 липня 2018 р. № 814/908/18 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Біоносенка В.В., розглянув у порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу

за позовомГоловного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області, вул. Лягіна, 6,Миколаїв,54001 до Товариства з обмеженою відповідальністю " ЮЖАНКА ЛТД ", вул. Чкалова, 169, к. 101, Миколаїв, 54003 пронакладення арешту на кошти та інші цінності,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області звернулось до адміністративного суду з позовом про накладання арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банку, платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю "Южанка ЛТД", достатні для стягнення податкового боргу.

В обґрунтування своїх вимог позивач зазначає про наявність у відповідача своєчасно не сплаченої узгодженої суми податкового зобов'язання та посилається на те, що у відповідача відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення.

Представником позивача заявлено клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач, повідомлений належним чином про розгляд справи, своїм правом не скористався, відзив на позов та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін не надав.

З урахуванням цього, суд розглянув справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Дослідив матеріали справи, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Южанка ЛТД" зареєстроване як юридична особа, про що в Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зроблено запис 04.01.2017 року та перебувало на податковому обліку в ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області.

Позивачем до матеріалів справи надано Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 14.02.18, в якому місцезнаходження ТОВ "Южанка ЛТД" зазначено як: м. Миколаїв, вул. Чкалова, 169, каб. 101.

Частиною 2 ст. 26 КАС України встановлено, що позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцемзнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Разом з цим, судом встановлено, що у відомостеях про ТОВ "Южанка ЛТД" в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 17.07.18 вказано місцезнаходження відповідача - вул. Театральна, 18, Ковель, Волинська область, 45000.

В такому разі, з урахуванням ч. 2 ст. 26 КАС України, суд дійшов висновку, що справа підсудна Волинському окружному адміністративному суду за місцемзнаходженням відповідача.

За приписами п. 3 ч. 1 ст. 29 КАС України якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті , суд вирішує ухвалою ( ч. 6 ст. 29 КАС України).

Спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

На підставі викладеного, керуючись ст. 26, 29 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Адміністративну справу № 814/908/18 за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області (вул. Лягіна, 6, Миколаїв) до товариства з обмеженою відповідальністю "Южанка ЛТД" (вул. Театральна, 18, Ковель, Волинська область) про накладення арешту на кошти та інші цінності передати для розгляду до Волинського окружного адміністративного суду.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею в порядку ст. 256 КАС України.

Апеляційна скарга на цю ухвалу може бути подана до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання) в порядку, визначеному ст.ст. 295-297 з урахуванням п. 15.5. Перехідних положень КАС України.

Суддя В. В. Біоносенко

Дата ухвалення рішення17.07.2018
Оприлюднено23.07.2018
Номер документу75422005
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/908/18

Рішення від 04.10.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 16.08.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 21.06.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 16.04.2018

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні