Ухвала
від 20.07.2018 по справі 1640/2501/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

20 липня 2018 рокум. ПолтаваСправа № 1640/2501/18

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Чеснокова А.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Коломацької сільської ради Полтавського району Полтавської області (вул. Центральна, 54, с. Коломацьке, Полтавський район, Полтавська область, 38720, код ЄДРПОУ 21046294) до Відділу державної реєстрації Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області про скасування державної реєстрації, зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

18 липня 2018 року позивач Коломацька сільська рада Полтавського району Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Відділу державної реєстрації Полтавської РДА Полтавської області про:

скасування державної реєстрації припинення юридичної особи Василівської сільської ради Полтавського району Полтавської області (ЄДРПОУ 21046443) в результаті реорганізації від 11 травня 2018 року № 15771120010003034 та рішення,

скасування державної реєстрації рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого органу щодо припинення юридичної особи Василівської сільської ради Полтавського району Полтавської області (ЄДРПОУ 21046443) в результаті реорганізації від 11 травня 2018 року № 15771270009003034,

зобов'язання державного реєстратора відповдіача внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Підставою звернення до суду з даним позовом є переконання позивача про порушення відповідачем-суб'єктом владних повноважень його прав та законних інтересів у сфері публічно-правових відносин.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудний Полтавському окружному адміністративному суду та поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 80, 171, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 1640/2501/18 за позовом Коломацької сільської ради Полтавського району Полтавської області до Відділу державної реєстрації Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області про скасування державної реєстрації та рішення, зобов'язання вчинити дії.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10:40 17 серпня 2018 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Зобов'язати відповідача у строк до 10 серпня 2018 року надати суду всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов.

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позов, п'ятиденний строк - для подання заперечень з моменту отримання відповіді на відзив (у разі її надходження) .

Встановити позивачу п'ятиденний строк з моменту отримання відзиву для подання відповіді на нього (у разі його надходження).

Роз'яснити, що:

учасники справи мають право викласти свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору у заявах по суті справи;

у разі подання учасником справи заяви по суті справи, останній має долучити до такої заяви докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його доводи, якщо такі докази не надані іншими учасниками справи; а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповідної заяви разом із доданими до неї доказами іншим учасникам справи;

у разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Попередити учасників справи, що невиконання процесуальних обов'язків, зловживання правами та створення протиправних перешкод у здійсненні судочинства є підставою до застосування судом заходів процесуального примусу, визначених статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію у справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки суду: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в частині щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя А.О. Чеснокова

Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено23.07.2018
Номер документу75422240
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування державної реєстрації, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —1640/2501/18

Рішення від 21.08.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 17.08.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 20.07.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні