Постанова
від 20.07.2018 по справі 368/964/18
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кагарлицький районний суд Київської області


20.07.2018 Справа №: 368/964/18

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.07.2018 рокум. Кагарлик

Суддя Кагарлицького районного суду Київської області Іванюта Т.Є. розглянувши матеріали, які надійшли з Управління захисту економіки в Київській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя ІНФОРМАЦІЯ_3 - 3, ідентифікаційний код НОМЕР_1, депутата Кагарлицької районної ради, -

за ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про АП, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про АП.

Під час розгляду справи прокурор місцевої прокуратури ОСОБА_2 заявив клопотання про зупинення строку розгляду адміністративної справи оскільки ОСОБА_1 на розгляд справи не з'явився, надіслав заяву в які просить відкласти розгляд справи, що може свідчити про умисне ухилення особи від явки до суду з метою подальшого ухилення від відповідальноті у вз язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення, встановленого ст. 38 КУпАП.

Зі змісту ст.ст. 245 , 248 КУпАП випливає, що одним із основних завдань провадження у справах про адміністративні правопорушення є об'єктивне з'ясування обставин справи, рівність всіх громадян перед законом і органом, що розглядає справу.

Кодекс України про адміністративні правопорушення фактично не передбачає процесуальних норм, які регламентують порядок розгляду суддею справ про адміністративні правопорушення і не містить спеціальних норм, що передбачають для учасників судового розгляду можливість зупинення провадження у справі і, відповідно, не передбачають порядку розгляду клопотання про зупинення провадження у справі.

Відповідно до ст.2 Закону України Про судоустрій і статус суддів , суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обовязковість яких надана Верховною Радою України.

Згідно з ч.1 ст.6 Європейської Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини, від 04.11.1950 року, кожна людина має право при визначенні її громадянських прав і обов'язків або будь-якого кримінального обвинувачення проти неї на справедливий і відкритий розгляд впродовж розумного терміну незалежним і безстороннім судом, створеним відповідно до закону.

Таким чином, зазначена міжнародно-правова норма гарантує кожній людині справедливий розгляд її справи незалежним і безстороннім судом, створеним відповідно до закону.

17 липня 1997 року Україна ратифікувала зазначену Конвенцію і Протоколи 1, 2, 4, 7, 11, чим визнала її дію в національній правовій системі, а також обов'язковість рішень Європейського суду з прав людини, які стосуються тлумачення та застосування норм Конвенції.

Згідно з ст. 8 Конституції України , в Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Відповідно до положень ст. 9 Конституції України та ст. 17 Закону України Про міжнародні договори , міжнародні договори, згода на обов'язковість яких дана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України. Також, коли міжнародним договором встановлені інші права, ніж ті, що передбачені законодавством України, то застосовуються правила міжнародного договору.

Зупинення провадження у справах про адміністративні правопорушення передбачена лише щодо категорії справ повязаних із вчиненням корупційних правопорушень.

Відповідно до вимог ст. 279 КУпАП України при розгляді справ про адміністративне правопорушення заслуховуються особи, які беруть участь у розгляді справи, досліджуються докази і вирішуються клопотання.

Враховуючи викладене, приходжу до висновку про те, що провадження по даній справі слід зупинити.

Керуючись ст. 277 , 278 , 279 КУпАП , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Зупинити провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 за ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про АП до 08.08.2018 року.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_3

СудКагарлицький районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено24.07.2018
Номер документу75437639
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —368/964/18

Постанова від 04.01.2019

Адмінправопорушення

Київський апеляційний суд

Тютюн Тетяна Миколаївна

Постанова від 23.10.2018

Адмінправопорушення

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Постанова від 12.09.2018

Адмінправопорушення

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Постанова від 08.08.2018

Адмінправопорушення

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Постанова від 20.07.2018

Адмінправопорушення

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні