Ухвала
від 20.07.2018 по справі 826/10881/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

20 липня 2018 року м. Київ № 826/10881/18

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Пащенко К.С., ознайомившись з позовною заявою за позовом

Громадської організації Особлива команда

до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального

господарства Міністра Зубка Генадія Григоровича

про визнання бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Громадська організація Особлива команда (02218, м. Київ, вул. Райдужна, 1, кв. 73, ідентифікаційний код 41636055) звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Міністра Зубка Генадія Григоровича, в якому просить суд:

визнати бездіяльність відповідача при створені ініціативної групи, проведенні підготовки до установчих зборів та зобов'язати на виконання Постанови № 996 КМУ створити нову ініціативну групу для проведення установчих зборів з обрання нового складу ГР при міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи, зокрема, відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Пунктом 2 частини 5 статті 160 КАС України передбачено, що в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

В порушення вимог даної норми, позивачем у позовній заяві не зазначено повної інформації про відповідача.

До позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті (ч. 1 ст. 161 КАС України).

Письмові докази, які подаються до суду мають бути оформлені відповідно до вимог ст. 94 КАС України, зокрема, вони подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, а якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема, учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

До позовної заяви додано копію виписки з ЄДРПОУ про реєстрацію Громадської організації Особлива команда , проте з наданого документа неможливо встановити ким було завірено копію. Окрім того, суд зауважує, що підписи на завіреній копії додатків не співпадають з підписом залишеним А.Дубишин у позовній заяві. Таким чином, очевидно, що наявні розбіжності підписів у документах позовної заяви викликають сумніви щодо допустимості та достовірності наданих доказів.

Згідно з ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Разом з позовною заявою, до суду надійшло клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору. Позивач мотивує своє прохання тим, що ГО Особлива команда створена особами з інвалідністю та пенсіонерами.

Відповідно до п.п. 5, 6 ч. 1 ст. 167 КАС України, клопотання повинно містити підстави заяви, перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви.

Позивач не надав суду жодних доказів щодо правових підстав звернення про звільнення від сплати судового збору або ж інших відомостей, що підтверджують склад громадської організації, а відтак, наданих пояснень не достатньо для задоволення прохання позивача, тому клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору є необґрунтованою.

З тексту позову вбачається, що позивачем заявлено одну вимогу немайнового характеру.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання суб'єктом владних повноважень до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру справляється судовий збір у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік", установлено у 2018 році прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 01.01.2018 -1762,00 грн.

Сума судового збору за одну немайнову вимогу становить 1762,00 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Вказані судом недоліки повинні бути усунені шляхом подання до суду:

1) оригіналу документа про сплату судового збору у розмірі встановленому Законом України Про судовий збір або інших відомостей, що є підставою для звільнення від сплати судового збору;

2) належним чином завірених копій уповноваженою особою для суду та відповідача;

3) відомостей у відповідності з п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України;

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 171, 172, 241-243, 248, КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

3. Попередити позивача, що в разі не усунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху у встановлений строк, до позовної заяви будуть застосовані наслідки визначені п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України.

Ухвала, відповідно до ч. 2 ст. 256 КАС України, набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Пащенко

Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено26.07.2018
Номер документу75485135
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —826/10881/18

Ухвала від 28.09.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Ухвала від 20.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Ухвала від 24.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні