Ухвала
від 20.07.2018 по справі 359/4441/16-к
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.07.2018

Справа №359/4441/16-к

Провадження №1-в/359/327/2018

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 липня 2018 року м. Бориспіль

Бориспільський міськрайоннийсуд Київськоїобласті в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду без технічної фіксації подання Бориспільського міськрайонного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Іванків Бориспільського району Київської області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого згідно вироку Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08.07.2016 року за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки,

в с т а н о в и в :

Вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08.07.2016 року ОСОБА_3 засуджений за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки. У відповідності до ст.76 КК України на засудженого судом покладено обов`язки.

10.07.2018року Бориспільськийміськрайонний відділз питаньпробації звернувсядо судуз поданнямпро звільнення ОСОБА_3 від покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України та ч. 2 ст. 165 КВК України у зв`язку з закінченням іспитового строку.

В поданні зазначається, що засуджений ОСОБА_3 за час перебування на обліку характеризується посередньо. Обов`язки, покладені на нього судом не порушував. До адміністративної відповідальності не притягувався. Нових кримінальних правопорушень під час іспитового строку ОСОБА_3 не скоїв. Згідно рапорту ДОП СП Бориспільського ВП засуджений за місцем проживання характеризується посередньо.

В судове засідання прокурор не з`явився, повідомлений належним чином про час та місце розгляду справи, до початку розгляду справи надав заяву, в якій просить суд проводити розгляд справи без його участі, проти задоволення подання не заперечує.

Представник Бориспільського міськрайонного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином про час та місце розгляду справи. До початку розгляду справи надав заяву, в якій просить суд проводити розгляд справи у його відсутність та без технічної фіксації судового засідання, проти задоволення подання не заперечує.

В судове засідання засуджений не з`явився, повідомлений належним чином про час та місце розгляду справи, до початку розгляду справи надав заяву, в якій просить суд подання задовольнити та проводити розгляд справи без його участі.

Неявка прокурора, представника Бориспільського міськрайонного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та засудженого не перешкоджає розгляду подання.

Дослідивши особову справу засудженого №88/2016 р., суд прийшов до висновку про необхідність задоволення подання з наступних підстав.

Судом встановлено, що вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08.07.2016 року ОСОБА_3 засуджений за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки. У відповідності до ст.76 КК України на засудженого судом покладено обов`язки.

На момент направлення подання іспитовий строк випробування, визначений вироком суду, відносно засудженого закінчився.

За правилами ч. 1 ст. 78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Під час судового розгляду висновки подання знайшли своє підтвердження.

Так, з матеріалів особової справи вбачається, що засуджений ОСОБА_3 за час перебування на обліку характеризується посередньо. Обов`язки, покладені на нього судом не порушував. До адміністративної відповідальності не притягувався. Нових кримінальних правопорушень під час іспитового строку ОСОБА_3 не скоїв. Згідно рапорту ДОП СП Бориспільського ВП засуджений за місцем проживання характеризується посередньо.

Таким чином, суд приходить до висновку, що ОСОБА_3 за час іспитового строку став на шлях виправлення і є всі підстави для звільнення його від призначеного покарання.

Враховуючи вищевикладене та те, що іспитовий строк закінчився, керуючись ч.1 ст.78 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, та ч.2 ст.165 КВК України, суд

у х в а л и в:

Подання Бориспільського міськрайонного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції задовольнити.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - звільнити від покарання у виді 3 років позбавлення волі (на підставі ст. 75 КК України з іспитовим строком на 2 роки), призначеного вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 08.07.2016 року.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційний суд Київської області на протязі 7 днів через Бориспільський міськрайонний суд Київської області шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75487454
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —359/4441/16-к

Ухвала від 20.07.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

Вирок від 08.07.2016

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Гончаров О. М.

Постанова від 30.05.2016

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Гончаров О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні