Ухвала
від 23.07.2018 по справі 145/1273/18
ТИВРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 145/1273/18

Провадження №2-а/145/13/2018

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

23.07.2018 р. Тиврівський районний суд Вінницької області

Суддя Кіосак Н. О. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 - державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель на території Вінницької області, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення № 596-ДК/0182По/08/01/-18, від 06 липня 2018 року,

встановив :

17.07.2018 року до Тиврівського районного суду Вінницької області надійшли (поштою) матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 - державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель на території Вінницької області, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення № 596-ДК/0182По/08/01/-18, від 06 липня 2018 року.

В позовній заяві позивач просить до моменту вирішення справи по суті призупинити дію рішення старшого державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель на території Вінницької області - ОСОБА_2 щодо сплати штрафу та нарахованих штрафних санкцій.

Тобто, фактично в позовній заяві позивач ставить питання про забезпечення позову.

Частиною першою статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити:

1) найменування суду;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти;

3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову ;

4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності ;

5) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Однак, із заяви не зрозуміло дію якого саме рішення відповідача просить призупинити позивач (яким документом воно оформлене, відносно якої особи, про який штраф та штрафні санкції йдеться у даній вимозі) .

Суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу , повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу /частина сьома статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України/ .

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність повернути заявнику заяву в частині вимог щодо забезпечення позову без розгляду.

В іншій частині вимог позовна заява подана з додержанням вимог статтей 160 , 161 , 172 КАС України , віднесена до предметної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа має бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 20, 25, 123, 152, 154, 171 , 248 , 256 , 257, 286 КАС України, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 - державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель на території Вінницької області, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення № 596-ДК/0182По/08/01/-18, від 06 липня 2018 року

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження суддею Кіосак Н.О. одноособово з повідомлення (викликом) сторін .

Призначити справу до судового розгляду на 07 серпня 2018 року о 15 год. 30 хв. в залі судового засідання №1 Тиврівського районного суду Вінницької області, що знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 3, смт. Тиврів.

Встановити відповідачу строк для надання відзиву на позов протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження, з поясненнями по суті заявлених вимог та доданням підтверджуючих документів у тому числі документів, що підтверджують надіслання копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи, а також, у разі надходження відповіді на відзив, подати свої заперечення у 2-денний термін з дня отримання відповіді на відзив.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження у 5 днів з дня вручення ухвали, у разі наявності таких.

Повідомити позивача, що він має право подати відповідь на відзив у 2-денний термін з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ .

Заяву в частині забезпечення позову: зупинення дії рішення повернути ОСОБА_1.

Ухвала щодо забезпечення позову і щодо дотримання правил підсудності може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Тиврівський районний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Кіосак Н. О.

СудТиврівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення23.07.2018
Оприлюднено27.07.2018
Номер документу75501753
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —145/1273/18

Рішення від 13.09.2018

Адміністративне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Кіосак Н. О.

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Кіосак Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні