Вирок
від 25.07.2018 по справі 171/1041/18
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/1041/18

1-кп/171/160/18

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2018 року м.Апостолове

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження за №12018040410000420 від 06.04.2018 року по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Апостолове Дніпропетровської області, громадянина України, маючого повну загальну середню освіту, не одруженого, працюючого теслярем Апостолівської ремонтно-експлуатаційної дільниці Криворізького територіального управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд ПАТ «Українська залізниця», зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , згідност.89КК України раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.185 КК України, -

ВСТАНОВИВ :

Обвинувачений ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення при наступних обставинах.

Так, 23.12.2017 року приблизно о 15 годині 00 хвилин, ОСОБА_4 , перебуваючи по вулиці Лісній в м. Апостолове Дніпропетровської області, поблизу виробничих будівель ПП «Я.Вікторія», які розташовані за адресою: Дніпропетровська область, м. Апостолове, вул. Лісна, 1, побачив будівлю закритої трансформаторної підстанції «ЗТП-17», яка належить ПП «Я.Вікторія», після чого у ОСОБА_4 виник умисел на таємне викрадення чужого майна, поєднане із проникненням у інше приміщення.

Реалізуючи свій злочинний умисел ОСОБА_4 шляхом часткового руйнування цегельної кладки тильної стіни закритої трансформаторної підстанції «ЗТП-17» проник всередину приміщення, після чого таємно, умисно, із корисливих мотивів викрав встановлені на інженерному обладнанні ЗТП-17 чотири мідні шини 50х6 довжиною 50 см кожна, вартістю 188,90 гривень кожна, на суму 755,61 гривень, силовий кабель мідний ВВГ 3х50 + 1х25 січенням 50 мм2 довжиною два метри вартістю 475,93 гривень за погонний метр на суму 951,86 гривень, після чого з місця вчинення злочину зник, обернувши викрадене на свою користь, чим завдав майнової шкоди ПП «Я.Вікторія» на загальну суму 1707,47 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 вину у скоєнні злочину, передбаченого ч.3ст.185 КК України, визнав повністю, підтвердив, що визнає обставини вчинення кримінального правопорушення, викладеного в обвинувальному акті та пояснив, що 23.12.2017 року приблизно о 15 годині 00 хвилин, перебуваючи по вулиці Лісній в м. Апостолове побачив будівлю закритої трансформаторної підстанції «ЗТП-17», шляхом часткового руйнування цегельної кладки тильної стіни проник всередину приміщення, після чого викрав мідні шини та мідний кабель зігдно переліку, що вказаний в обвинувальному акті.

У вчиненому щиро кається, матеріальну шкоду відшкодував. Зазначив, що злочин вчинив у зв`язку з скрутним матеріальним становищем, у нього мати і батько тяжко хворіють і йому потрібно було знайти кошти на придбання ліків. На півдтвердження вказної обставини надав довідки-висновки ЛКК.

Представник потерпілого директор ПП «Я.Вікторія» - ОСОБА_5 в письмовій заяві просив справу розглянути за його відсутності.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють фактичні обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції,заслухавши думку учасників процесу, та роз`яснивши їм положенняст. 349 КПК України,суд визнає недоцільним дослідження доказів по справі, відносно тих фактичних обставин справи,які ніким не оспорюються.

Розгляд кримінального провадження проведено у відповідності до ч.3ст.349 КПК України.

Суд вважає вину обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення повністю доведеною.

Умисні дії ОСОБА_4 суд кваліфікує за ч.3ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане із проникненням в інше приміщення.

При призначенні ОСОБА_4 виду і міри покарання суд, у відповідності до вимогст.65 КК України, враховує тяжкість скоєного обвинуваченим злочину, який згідност.12 КК Українивідноситься до тяжких злочинів, а також характеристику особи обвинуваченого, який вину визнав повністю, на даний час працевлаштований (а.с.69-матеріали КП), характеризується за місцем проживання та роботи позитивно (а.с.66-70 - матеріали КП), на обліку у лікаря-нарколога, лікаря-психіатра не перебуває (а.с.64-65 - матеріали КП), має батьків пенсіонерів, які хворіють (батько потребує постійного медикаментозного лікування, а у матері повністю втрачена функція самообслуговування) (а.с.10,11,21), те, що він в силуст.89 КК Українираніше не судимий (а.с.68 - матеріали КП), враховує, що збитки завдані кримінальним правопорушенням відшкодовані повністю потерпілому (а.с.79 матеріали КП).

Відповідно дост. 66 КК Україниобставинами, що пом`якшує покарання обвинуваченому є щире каяття, добровільне відшкодування заподіяної шкоди.

Відповідно дост. 67 КК Україниобставин, що обтяжують покарання обвинуваченого не встановлено.

На підставі викладеного, враховуючи ступінь тяжкості та конкретні обставини вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та його ставлення до вчиненого кримінального правопорушення, керуючись принципом справедливості та індивідуалізації призначення покарання, суд приходить до переконання, що необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження інших правопорушень з його боку, є призначення покарання в межах санкції ч.3 ст.185КК України у виді позбавлення волі. Разом з тим, враховуючи вищенаведене, а також ч.2 ст.50 КК України, відповідно до якої покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, суд вважає за можливе застосувати при призначенні покарання ОСОБА_4 положення ст.75 КК України, а саме звільнення від відбування покарання з випробуванням, встановленням іспитового строку, одночасно поклавши на нього обов`язки передбачені ст.76 КК України, які сприятимуть його виправленню.

Призначення такого покарання буде відповідати принципу необхідності і достатності для виправлення обвинуваченого, випливає з дотримання судом принципів «рівних можливостей» та «справедливого судового розгляду», встановленихст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод1950 року.

Питання щодо речових доказів вирішити відповідно дост.100 КПК України.

Процесуальні витрати в кримінальному провадженні відсутні.

Керуючись ст.ст.349,368-371,373-376 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки і шість місяців.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на два роки.

Покласти на ОСОБА_4 відповідно до положень ст.76 КК України наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Запобіжний захід ОСОБА_4 до набрання вироком суду законної сили не обирати.

Речові докази: викрутку та гвинтовий ключ 14 мм, що передані на зберігання Апостолівському ВП Нікопольського ВП ГУНП у Дніпропетровській області, знищити.

На вирок може бути подано апеляцію до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Апостолівський районний суд Дніпропетровської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому, прокурору.

Учаснику судового провадження, який не був присутній в судовому засіданні, копію судового рішення надіслати не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя ОСОБА_1

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75504687
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —171/1041/18

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Вирок від 25.07.2018

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні