Ухвала
від 07.09.2020 по справі 171/1041/18
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 171/1041/18

1-в/171/85/20

07 вересня 2020 року

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Апостолове справу за поданням в.о. начальника Апостолівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку, -

ВСТАНОВИВ:

Вироком Апостолівського районного суду Дніпропетровської області від 25.07.2018 року ОСОБА_4 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки і шість місяців. На підставі ст.75КК України звільнено ОСОБА_4 від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на два роки. Покладено на ОСОБА_4 , відповідно до положень ст.76 КК України, наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

В.о. начальника Апостолівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду з поданням про звільнення засудженого ОСОБА_4 від покарання по закінченню іспитового строку.

В поданні посилається на те, що ОСОБА_4 перебуває на обліку у відділі пробації з 04.09.2018 року по теперішній час.

За час перебування на обліку зарекомендував себе посередньо, виконував покладені на нього згідно вироку суду обов`язки, періодично з`являвся на реєстрацію, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, згідно характеристик із Апостолівської міської ради скарг на нього не надходило.

Враховуючи викладене, а також те, що іспитовий строк закінчився 25.07.2020 року, просить вирішити питання про звільнення ОСОБА_4 від покарання в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Від прокурора надійшла заява в якій він заявлене подання підтримав та просить судовий розгляд провести у його відсутності.

Від представника Апостолівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області надійшла заява в якій представник органу пробації подання підтримує в повному обсязі, просить розглянути справу за його відсутності.

Від засудженого ОСОБА_4 надійшла заява в якій він, просить розглянути справу за його відсутності та звільнити його від покарання.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалося.

Відповідно до ч.1 ст.539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку, вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч. 1 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Дослідивши надані до суду матеріали, суд приходить до висновку, що подання про звільнення від покарання підлягає задоволенню, оскільки судом встановлено, що засуджений під час випробувального строку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, зарекомендував себе посередньо, періодично з`являвся на реєстрацію. Випробувальний строк відносно ОСОБА_4 закінчився 25.07.2020 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.78 КК України, ст.ст.537, 539 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання в.о. начальника Апостолівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про звільнення від покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого вироком Апостолівського районного суду Дніпропетровської області від 25.07.2018 року за ч. 3 ст.185 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на три роки і шість місяців, на підставіст.75 КК України звільненого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком на два роки, від призначеного йому покарання - звільнити.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Апостолівський районний суд Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91354009
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —171/1041/18

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Вирок від 25.07.2018

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні