Постанова
від 25.06.2007 по справі 10/263-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/263-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.06.07           Справа №10/263-07.

За позовом          Управління Пенсійного фонду України в м.Шостка

до відповідача          Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів

про стягнення            12824,04  грн.

                                                                                  СУДДЯ  МАЛАФЕЄВА І.В.

Представники:

від позивача                    Сатарова О.В.

від відповідача           Ревун В.Г., Калатай Р.С.

 

Згідно із п. 6 Розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом, які відносяться до компетенції адміністративних судів, підвідомчі господарським судам, тому дана справа підлягає вирішенню відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України.

Суть спору: позивач просить стягнути з відповідача 12824,04 грн. заборгованості з фінансування частини наукової пенсії за період з лютого по березень 2007 р.

Відповідач суму заборгованості  визнає в повному обсязі, несплату пояснює тяжким фінансовим становищем підприємства.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Відповідно ст.24, ч.5 ст.24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" різниця між сумою призначеної пенсії за цим Законом та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку має право науковий працівник, фінансується для наукових (науково-педагогічних) працівників інших державних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів Ш-ІУ рівнів акредитації за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій та закладів, а також коштів державного бюджету у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. При цьому за рахунок коштів державного бюджету науковим (науково-педагогічним) працівникам оплачується з рахунку на одну особу 50 відсотків різниці пенсії, призначеної за цим Законом. Інша частина фінансується за рахунок коштів цих підприємств (установ, організацій).

Відповідач зобов'язаний фінансувати 50 відсотків різниці між сумою пенсії, призначеної та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку вони мають право.

Порядок (механізм) фінансування затверджено постановами Кабінету Міністрів від 24.О3.2ОО4р. № 372 та від 13.12.2000р. № 1826.

Відповідно до п.5 Порядку, підприємства самостійно визначають суму, що підлягає сплаті у розрахунку на місяць, та перераховують відповідні кошти на рахунки відповідних територіальних управлінь Пенсійного фонду для фінансування різниці у розмірі пенсії щомісяця до 25 числа.

Внаслідок порушення вимог ст.24 Закону та п.5 Порядку за відповідачем утворився борг перед позивачем в сумі 12 824,04 грн., що виник з лютого по березень 2007р., по фінансуванню різниці між сумою пенсій, призначеною до ст.24 Закону та сумою пенсій, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку вони мають право, що повністю підтверджується матеріалами справи, зокрема розрахунком позивача суми боргу.

Оскільки відповідач не подав ні доказів погашення заборгованості, ні аргументованих заперечень вимогам позивача, тому вимоги позивача визнаються обґрунтованими і підлягають задоволенню в сумі 12824,04 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів (м.Шостка, вул. Леніна, 59, і.к. 14015318)  на користь Управління Пенсійного фонду України в м.Шостка (м.Шостка, вул. Депутатська,1, і.к. 22977058) 12824,04 грн. заборгованості.

3.          Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої ухвалена дана постанова.

4.          Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

5.          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6.          Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                           І.В.МАЛАФЕЄВА

Повний текст постанови підписано 25.06.2007  року.

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення25.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу755157
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/263-07

Ухвала від 15.03.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зайцева Ірина Володимирівна

Ухвала від 11.03.2008

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Постанова від 16.10.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Даценко М.В.

Постанова від 25.06.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

Ухвала від 04.06.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Малафеєва І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні