Ухвала
від 27.07.2018 по справі 1640/2433/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

27 липня 2018 рокум. ПолтаваСправа № 1640/2433/18

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Єресько Л.О., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів ( вул. Зигіна, 1, м. Полтава, Полтавська область,36014 ) до Приватного сільськогосподарського підприємства "Першотравневе" ( с. Першотравневе, Пирятинський район, Полтавська область,37032 ) про стягнення адміністративно-господарських санкцій,

В С Т А Н О В И В:

13 липня 2018 року Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернувся до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду з позовною заявою до Приватного сільськогосподарського підприємства "Першотравневе" про стягнення адміністративно-господарських санкцій у розмірі 23 218,75 грн. та пеню за порушення термінів сплати адміністративно - господарських санкцій у розмірі 1 211,91 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивачем зазначено, що у порушення вимог статей 19, 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" відповідачем у 2017 році не виконано нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, що є підставою для застосування вказаних вище сум адміністративно-господарських санкцій та пені.

Ухвалою від 17.07.2018 позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення недоліків шляхом подання до суду доказів надіслання відповідачу позовної заяви та доданих до неї документів на адресу, вказану в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

На виконання вимог ухвала від 17.07.2018 позивачем надано оригінал квитанції про направлення рекомендованим листом з повідомленням про вручення позовної заяви ПСП "Першотравневе".

Таким чином позивач усунув недоліки в строк та спосіб, визначений судом.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати у порядку адміністративного судочинства та підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Відтак позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до частини 1 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 1 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності, а частиною 6 статті 12 цього Кодексу - що, справою незначної складності, є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, які не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суд приходить висновку, що зазначена справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною 4 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Як вбачається з доданої до позовної заяви копії листа Пирятинської районної філії ОСОБА_1 обласного центру зайнятості від 14.05.2018 № 276 по ПСП "Першотравневе".

Частиною 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, з метою повного та всебічного з'ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від Пирятинської районної філії ОСОБА_1 обласного центру зайнятості письмову інформацію із документальним підтвердженням інформацію про те, чи подавалися Приватним сільськогосподарським підприємством "Першотравневе" (код ЄДРПОУ 31539152) до Пирятинської районної філії ОСОБА_1 обласного центру зайнятості протягом 2017 року звіти за формою №3-пн із зазначенням вакансій для працевлаштування осіб з інвалідністю, вказати, коли саме подавалися, а також повідомити, чи направлялись особи з інвалідністю для працевлаштування до вищезазначеної особи, в тому числі завірені належним чином копії зазначених звітів за вказаний період; корінця направлення на працевлаштування особи з інвалідністю, яка направлялася Пирятинською районною філією ОСОБА_1 обласного центру зайнятості до Приватним сільськогосподарським підприємством "Першотравневе" (код ЄДРПОУ 31539152) для працевлаштування у 2017 року, в тому числі письмова відмова особи або роботодавця; документів про встановлення інвалідності та програми реабілітації щодо особи, яка направлялася на працевлаштування Пирятинською районною філією ОСОБА_1 обласного центру зайнятості до Приватного сільськогосподарського підприємства "Першотравневе" (код ЄДРПОУ 31539152) для працевлаштування у 2017 року.

Керуючись статтями 9, 12, 77, 80, 171, 256, 257, 260, 294, 295, підпунктом 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 1640/2433/18 за позовом ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів ,до Приватного сільськогосподарського підприємства "Першотравневе" про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

Надати відповідачу строк - п'ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 09:00 год. 21 серпня 2018 року в приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава.

Запропонувати відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу трьохденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу трьохденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Витребувати від Пирятинської районної філії ОСОБА_1 обласного центру зайнятості:

- письмову інформацію із документальним підтвердженням інформацію про те, чи подавалися Приватним сільськогосподарським підприємством "Першотравневе" (код ЄДРПОУ 31539152) до Пирятинської районної філії ОСОБА_1 обласного центру зайнятості протягом 2017 року звіти за формою №3-пн із зазначенням вакансій для працевлаштування осіб з інвалідністю, вказати, коли саме подавалися, а також повідомити, чи направлялись особи з інвалідністю для працевлаштування до вищезазначеної особи, в тому числі завірені належним чином копії зазначених звітів за вказаний період;

- засвідчені належним чином копії корінця направлення на працевлаштування особи з інвалідністю, яка направлялася Пирятинською районною філією ОСОБА_1 обласного центру зайнятості до Приватним сільськогосподарським підприємством "Першотравневе" (код ЄДРПОУ 31539152) для працевлаштування у 2017 року, в тому числі письмова відмова особи або роботодавця;

- засвідчені належним чином копії документів про встановлення інвалідності та програми реабілітації щодо особи, яка направлялася на працевлаштування Пирятинською районною філією ОСОБА_1 обласного центру зайнятості до Приватного сільськогосподарського підприємства "Першотравневе" (код ЄДРПОУ 31539152) для працевлаштування у 2017 року.

Зобов'язати Приватне сільськогосподарське підприємство "Першотравневе" надати до суду:

- належним чином завірену копії наказів про створення робочого місця для працевлаштування інвалідів;

- належним чином завірені копії звітності за формою №3 - ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" з доказами подання такої форми звітності №3 - ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" до центру зайнятості у порядку визначеному наказом Міністерства соціальної політики України №316 від 31 травня 2013 року "Про затвердження форми звітності № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" та Порядку її подання" з наступними змінами за 2017 рік;

- інформацію про те, чи направлялись центром зайнятості у 2017 році інваліди для працевлаштування;

- документально підтверджену інформацію щодо дати відкриття вакансії / виникнення обов'язку працевлаштувати інваліда (створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним).

Витребувані документи надати до суду в строк до 15 серпня 2018 року. Роз'яснити, що згідно із частиною 9 статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. У разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. Згідно частини першої статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію у справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки суду: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати до Пирятинської районної філії ОСОБА_1 обласного центру зайнятості.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності (пункт 5 частина 1 статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України) в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через ОСОБА_1 окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її отримання шляхом подання апеляційної скарги у відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Єресько

Дата ухвалення рішення27.07.2018
Оприлюднено28.07.2018
Номер документу75538412
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1640/2433/18

Ухвала від 11.02.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 22.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 22.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Рішення від 21.08.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні