Ухвала
від 25.07.2018 по справі 808/1738/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ЗУПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

25 липня 2018 року Справа № 808/1738/18 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Лазаренка М.С.,

за участю секретаря судового засідання Мхитарян К.М.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі

за позовом Приватного підприємства Біо-Т

до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області

про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

14 травня 2018 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов Приватного підприємства Біо-Т (далі - позивач) до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності від 27.04.2018 №9/1008-23.3/1359, винесену Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області.

16 липня 2018 року від представника позивача до суду надійшло клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішенням у справі №806/2982/18 за позовом Приватного підприємства Укрбіотал-Проект до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області про визнання протиправними та скасування припису і постанови.

В обґрунтування заявленого клопотання позивач посилається на те, що підставою для прийняття відповідачем оскаржуваної постанови стало те, що ПП Біо-Т , на думку відповідача, наведено недостовірні дані у Повідомленні про початок виконання будівельних робіт на об'єкті будівництва: Будівництво очисних споруд для готельного комплексу по вул. Приморський Бульвар, 146, смт. Кирилівка, Якимівський район, Запорізької області , в частині наведення інформації про Містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки, видані Відділом містобудування, архітектури та цивільного захисту населення Якимівської райдержадміністрації №25 від 05.05.2017.

Разом з тим, позивач вказує на те, що проектування очисних споруд за замовленням ПП Біо-Т здійснювалось проектувальником, який має відповідну ліцензію - ПП Укрбіотал-Проект , яким при проектуванні були використані саме вищезазначені Містобудівні умови, інформацію про які було наведено нашим підприємством у Повідомленні про початок виконання будівельних робіт.

При цьому, позивач вказує, що у зв'язку із розробкою проекту будівництва вказаних очисних споруд, з використанням наявних у ПП Біо-Т Містобудівних умов, Департаментом Державної архітекрутно - будівельної інспекції у Запорізькій області щодо ПП Укрбіотал-Проект також винесено Припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил від 22.05.2018 №13 та Постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності від 04.06.2018 №14/1008-233/1822.

Позивач вказує на те, що на даний час ПП Укрбіотал-Проект в Житомирському окружному адміністративному суді оскаружуються вищевказані рішення прийняті Департаментом Державної архітекрутно - будівельної інспекції у Запорізькій області та відповідно вирішується питання щодо правомірності використання ПП Укрбіотал-Проект при проектуванні очисних споруд Містобудівних умов №25 від 05.05.2017.

За таких обставин, позивач вважає, що наявні підстави для зупинення провадження у даній справі до набрання законної сили рішенням у справі №806/2982/18.

Представник відповідача проти задоволення клопотання про зупинення провадження у справі заперечив. В обґрунтування заперечень послався на те, що дана адміністративна справа не є пов'язаною з адміністративною справою №806/2982/18, а зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду без зупинення провадження у справі. Вважає, що зібраними в матеріалах справи доказами підтверджується наведення ПП Біо-Т недостовірних даних, оскільки Містобудівними умовами №25 від 05.05.2017 було передбачено лише будівництво нового об'єкта у вигляді 6 котеджів готельного комплексу по вул. Приморський бульвар, 146 в смт. Кирилівка, при цьому Містобудівними умовами не передбачалось будівництва очисних споруд, що свідчить про наведення недостовірних даних позивачем. Просить відмовити у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі.

Суд, заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали адміністративної справи, розглянувши клопотання про зупинення провадження у справі, дійшов висновку, що клопотання не підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Так, пунктом 3 частини 1 статті 236 Кодексу адміністративної судочинства України визначено, що суд зупиняє провадження у справі в разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

При цьому, пункт 3 частини 1 статті 236 Кодексу адміністративної судочинства України визначає, що суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Тобто, виходячи із аналізу п.3 ч.1 ст.236 КАС України, суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі якщо в ході судового розгляду справи буде встановлено, що розгляд справи об'єктивно не можливий до вирішення іншої справи, в якій досліджуються обставини які мають/можуть мати вплив на розгляд справи.

Крім того, обов'язковою умовою для зупинення провадження у справі за п.3 ч.1 ст.236 КАС України, на переконання суду, є те, що обставини, які встановлюються в іншій справі не входять до предмету доказування справи, в якій провадження зупиняється, проте впивають на прийняття в ній рішення по суті.

В даному випадку, предметом розгляду в адміністративних справах №808/1738/18 та №806/2982/18 є побідні правовідносини, які виникли у зв'язку із проведенням будівельних робіт/проектування на об'єкті будівництва: Будівництво очисних споруд для готельного комплексу по вул. Приморський Бульвар, 146, смт. Кирилівка, Якимівський район, Запорізької області .

Разом з тим, незважаючи на те, що предметом розгляду адміністративних справ є подібні правовідносини, на переконання суду адміністративна справа №808/1738/18 та №806/2982/18 можуть бути вирішені окремо одна від одної, та відповідно зібраними доказами може бути підтверджено/спростовано правомірність зазначення ПП Біо-Т інформації про Містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки, видані Відділом містобудування, архітектури та цивільного захисту населення Якимівської райдержадміністрації, №25 від 05.05.2017, у Повідомленні про початок виконання будівельних робіт на об'єкті будівництва: Будівництво очисних споруд для готельного комплексу по вул. Приморський Бульвар, 146, смт. Кирилівка, Якимівський район, Запорізької області .

За таких обставин, суд дійшов висновку, що в даному випадку відсутня об'єктивна неможливість розгляду адміністративної справи №808/1738/18 до набрання законної сили рішенням у справі №806/2982/18.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про необґрунтованість клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі та відсутність підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст.236, 241, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника Приватного підприємства Біо-Т про зупинення провадження у справі відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Суддя М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.07.2018
Оприлюднено28.07.2018
Номер документу75538847
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1738/18

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Рішення від 19.10.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Рішення від 19.10.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 18.09.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні