Ухвала
від 30.07.2018 по справі 813/4270/17
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття апеляційного провадження

30 липня 2018 рокуЛьвів№ 876/2036/18

Львівський апеляційний адміністративний суд в складі колегії:

головуючого-судді Довга О.І.,

судді Запотічний І.І.,

судді Затолочний В.С.

секретар судового засідання Дутка І.С.

за участю представників сторін:

від позивача Мудрак Р.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові заяву ТОВ Фіакр-Львів про відмову від апеляційної скарги на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 02.02.2018 року у справі № 813/4270/17 (головуючий суддя Коморний О.І., судді Гулик А.Г., Лунь З.І., проголошено о 13:24 в м. Львів, повний текст складено 12.02.2018 р.) за адміністративним позовом ТзОВ Бізнес Ресурс до Голови Державної служби України з безпеки на транспорті ОСОБА_2, Державної служби України з безпеки на транспорті, треті особи , які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ТОВ Фіакр-Львів , Львівська обласна громадська організація Львівтрансзахист про визнання протиправними дій та скасування наказу, -

В С Т А Н О В И В :

ТОВ Бізнес Ресурс звернулось до Голови Державної служби України з безпеки на транспорті ОСОБА_2, Державної служби України з безпеки на транспорті, треті особи , які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ТОВ Фіакр-Львів , Львівська обласна громадська організація Львівтрансзахист про визнання протиправними дій та скасування наказу.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 02.02.2018 року у справі № 813/4270/17 адміністративний позов задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано Наказ Державної служби України з безпеки на транспорті від 02.11.2017 № 1059 Про анулювання свідоцтв про атестацію автостанцій в частині анулювання свідоцтва про атестацію АС Західна , яка належить ТОВ Бізнес Ресурс . В решті в задоволені позову відмовлено.

Не погодившись із зазначеним судовим рішенням, ТОВ Фіакр-Львів подано апеляційну скаргу, в якій апелянт просить скасувати оскаржуване рішення та в задоволені позову відмовити повністю.

В обґрунтування вимог апеляційної скарги, апелянт посилається на порушення судом першої інстанції норм матеріального права та неправильне встановлення обставин справи.

22.07.2018 року на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду надійшла заява від ТОВ Фіакр-Львів про відмову від апеляційної скарги, в якій просить прийняти відмову від апеляційної скарги та закрити апеляційне провадження у справі № 813/4270/17.

Представник позивача в судовому засіданні просить заяву ТзОВ Фіакр-Львів про відмову від апеляційної скарги задовольнити.

Інші учасники судового процесу не з'явились, причин неявки в судове засідання не повідомили.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи заяви, судова колегія вважає за можливе її задовольнити з огляду на таке.

Відповідно до ч. 5 ст. 303 КАС України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Приписи ч. 7 ст. 303 КАС України містять застереження про те, що суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п'ятій та шостій статті 189 цього Кодексу.

Згідно з ч. ч. 5, 6 ст. 189 КАС України суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси. Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Як вбачається з матеріалів справи, заяву про відмову від апеляційної скарги від імені ТОВ Фіакр-Львів подано представником, який має на це відповідні повноваження, від відповідача жодних заперечень проти закриття апеляційного провадження з підстав відмови позивача від апеляційної скарги не надійшло.

Крім того, судом апеляційної інстанції встановлено те, що відмова ТОВ Фіакр-Львів від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

З урахуванням наведеного суд апеляційної інстанції приходить до висновку про відсутність будь-яких перешкод для реалізації апелянтом передбаченого процесуальним законом суб'єктивного права особи на відмову від апеляційного перегляду судового рішення.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 305 КАС України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Згідно з ч. 2 ст. 305 КАС України про закриття апеляційного провадження суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

За таких обставин, враховуючи виключне процесуальне право особи до закінчення апеляційного провадження відмовитися від апеляційної скарги повністю або частково, суд апеляційної інстанції приходить до висновку про наявність підстав для прийняття відмови ТОВ Фіакр-Львів від апеляційної скарги та вважає за необхідне апеляційне провадження у вказаній справі закрити.

Керуючись ст.ст. 189, 248, 303, 305, 311, 321, 325, 328, 329, 331 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву ТзОВ Фіакр-Львів про відмову від апеляційної скарги - задовольнити.

Прийняти відмову ТзОВ Фіакр-Львів від апеляційної скарги на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 02.02.2018 року у справі № 813/4270/17

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою ТзОВ Фіакр-Львів на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 02.02.2018 року у справі № 813/4270/18 за адміністративним позовом ТзОВ Бізнес Ресурс до Голови Державної служби України з безпеки на транспорті ОСОБА_2, Державної служби України з безпеки на транспорті, треті особи , які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ТзОВ Фіакр-Львів , Львівська обласна громадська організація Львівтрансзахист про визнання протиправними дій та скасування наказу, - закрити.

Ухвала набирає законної сили з дати її прийняття, та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення, шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Головуючий суддя О.І. Довга

Судді І.І.Запотічний

В.С.Затолочний

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.07.2018
Оприлюднено01.08.2018
Номер документу75591241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4270/17

Ухвала від 13.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Макарик Володимир Ярославович

Ухвала від 23.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Макарик Володимир Ярославович

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 18.04.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Постанова від 17.04.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 15.03.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Рішення від 02.02.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні