Ухвала
від 25.07.2018 по справі 759/6826/18
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2937/18

ун. № 759/6826/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2018 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі: ОСОБА_2 за участю прокурораКиївської місцевоїпрокуратури №8 ОСОБА_3 ,розглянувши клопотанняпро накладення арешту в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018101080000039 від 16.03.2017 року за ознаками складу злочину, передбачених ч. 1, 2 ст. 200 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим суддею встановлено, що Київською місцевою прокуратурою № 8 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42018101080000039 від 16.03.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 200 КК України.

Прокурор зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи діючи на території Святошинського району м. Києва повторно вчиняють незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення, незаконного формування податкового кредиту з ПДВ використовуючи реквізити підконтрольних їм підприємств: ТОВ "АЛЬТЕРА ЛТД", ТОВ "САМСОНН", ТОВ "БУД ВЕСТ КОМПАНІ", ТОВ "ТОРГІВЕЛЬНИЙ МАГНАТ", ТОВ "КРЕДЕЙДЖ", ТОВ "СІНЕРІН", ТОВ "ПЕТКОМ ПАУЕР", ТОВ "АГРОСЕГМЕНТ", ТОВ "ФАКТОР ПРАЙМ", ТОВ "ВЕСТ КОМПАНІ ГРУП", ТОВ "СМАРТ ОІЛ", ТОВ "ГРАДІЄНТ ДКФ", ТОВ "СТАРЛАДЕР", ТОВ "ЛЕРОН ІНВЕСТ", ТОВ "МЕДСНАБ 2017", ТОВ "Сайпл", ТОВ "КАРДИС ПЛЮС", ТОВ "Чоколівські м`ясні ряди", ТОВ "ОПТІМА БІЗНЕС ПЛЮС", ТОВ "ТРЕЙДС ІНЖИНІРИНГ", ТОВ "Агросегмент", ТОВ "КОМЕР ПРО", ТОВ "Рейзен", ТОВ "КВАЗАР СОЛО", ТОВ"МЕГАПОЛІС БІЗ", ТОВ "АРТФОРУМ ГРУПП", ТОВ «Сайданс», ТОВ «Інжиніринг Програмс ТІМ», ТОВ «Біткойнінг», ТОВ «Горизонт-Холдинг», ТОВ «Київ-Житлобуд», ТОВ «Дата Технолоджіс», ТОВ «Меліс Груп», ТОВ «Укрдімбуд ЛТД», ТОВ «Паладіум Груп», ТОВ "БІАТРА СОЛЮШН", ТОВ "АСТІКОМ", ТОВ "ХЕЛС АКТИВ", ТОВ "АГРОСЕГМЕНТ", ТОВ «АДЬЮТОРГ», ТОВ "ПРІНЦЕС", ТОВ «УКРАЇНСЬКІ М`ЯСНІ ПРОДУКТИ», ТОВ «ІНТЕР СОФТ ГРУП», ТОВ "КАРДИС ПЛЮС", ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ", ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН", ТОВ "ДІДЖИТАЛ ТІМ", ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД", ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД", ТОВ "ЛОТТРЕЙД КОМПАНІ", ТОВ "ТЕЛІОН ГРУП", ТОВ "ЕВЕЛОН ТРЕЙД".

Прокурор зазначив, що допитаний як свідок засновник ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ", ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН", ТОВ "ДІДЖИТАЛ ТІМ", ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД", ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД", ТОВ "ЛОТТРЕЙД КОМПАНІ", ТОВ "ТЕЛІОН ГРУП", ТОВ "ЕВЕЛОН ТРЕЙД" - ОСОБА_4 , 21.07.1976 року вказав, що не має відношення до реєстрації та господарської діяльності даного СГД. Банківські рахунки товариства не відкривав та не розпоряджався.

Прокурор зазначив,що зметою доведеннязлочинного планудо кінцяневстановлені особивідкрили банківськірахунки ТОВ"УКРДІМБУДЛТД",ТОВ "УКРХІМОПТЛТД",ТОВ "ТРАНСБІЗНЕС ТІМ",ТОВ "СВІФТПРОДАКШН"у ПАT"ПУМБ" (МФО334851)№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 та АТ"ПIРЕУСБАНК МКБ"(МФО300658)-№ НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 за для незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення.

Прокурор зазначив, що під час досудового розслідування достовірно встановлено, що вказані вище дії здійснюються невстановленими особами в порушення вимог діючого законодавства, з метою незаконного збагачення шляхом незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення..

Відповідно до ч.1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Прокурор зазначив, що завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно доч.2ст.170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч.3 ст.170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.10 ст.170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Прокурор зазначив, що майно ТОВ "УКРДІМБУДЛТД",ТОВ "УКРХІМОПТЛТД",ТОВ "ТРАНСБІЗНЕС ТІМ",ТОВ "СВІФТПРОДАКШН" увигляді грошовихкоштів,які знаходятьсяна розрахунковихрахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 ,№ НОМЕР_3 ,№ НОМЕР_4 ,№ НОМЕР_5 відкритих в ПАT "ПУМБ" (МФО 334851), АТ "ПIРЕУСБАНК МКБ"(МФО300658)відповідають вимогам ч.1 ст.98 КПК України, тобто я таким, що набуте кримінально протиправним шляхом або отримане внаслідок вчинення кримінального правопорушення, та, відповідно ч.10 ст.170 КПК України, на них може бути накладено арешт.

Прокурор зазначив, що необхідність накладенняарешту намайно ТОВ"УКРДІМБУДЛТД",ТОВ "УКРХІМОПТЛТД",ТОВ "ТРАНСБІЗНЕС ТІМ",ТОВ "СВІФТПРОДАКШН"у виглядігрошових коштів,які знаходятьсяна розрахунковихрахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 ,№ НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритих вПАT"ПУМБ" (МФО334851), АТ"ПIРЕУСБАНК МКБ"(МФО300658)зумовлюється тим, що не застосування цього заходу зумовить труднощі та перешкоджатиме встановленню істини у кримінальному провадженні №42018101080000039 внаслідок того, що існує реальна загроза його приховування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, передачі, відчуження.

Прокурор зазначив, що з метою відшкодування збитків, завданих кримінальним правопорушенням, а також з метою запобігання прихованню, зникненню, втрати, знищенню, використанню, перетворенню, передачі, відчуженню майна ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД", ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД", ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ", ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН", яке має значення для встановлення істини в кримінальному провадженні №42018101080000039 та підтверджує факт незаконного походження вказаного майна, а також враховуючи те, що майно ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД", ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД", ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ", ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" відповідає вимогам ч.1 ст.98 КПК України, тобто я такими, що набуте кримінально протиправним шляхом або отримане внаслідок вчинення кримінального правопорушення, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018101080000039виникла необхідністьу накладенніарешту намайно ТОВ"УКРДІМБУДЛТД",ТОВ "УКРХІМОПТЛТД",ТОВ "ТРАНСБІЗНЕС ТІМ",ТОВ "СВІФТПРОДАКШН"у виглядігрошових коштів,які знаходятьсяна розрахунковихрахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 ,№ НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритих в ПАT "ПУМБ" (МФО 334851), АТ "ПIРЕУС БАНК МКБ" (МФО 300658).

Прокурор в судове засідання з`явився, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК Українизаходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з ч. 2ст. 173 КПК Українипри вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, можливість спеціальної конфіскації майна; розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою; розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий проводить огляд місцевості, приміщення, речей та документів. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Слідчим суддею встановлено, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В зв`язку із викладеним, керуючись ст. ст. 36, 131, 132, 170, 171 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №8 ОСОБА_3 задовольнити частково.

1.Накласти арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунках:

? ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ" (код 41576651), ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" (код 41633143) - № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 відкритих в ПАT "ПУМБ" (МФО 334851);

?ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД" (код 41814243), ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД" (код 41832761), ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" (код 41633143) - № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритих в АТ "ПIРЕУС БАНК МКБ" (МФО 300658).

2.Заборонити розпоряджатися грошовими коштами, що знаходяться на рахунках:

?ТОВ "ТРАНСБІЗНЕС ТІМ"(код41576651),ТОВ "СВІФТПРОДАКШН"(код41633143)-№ НОМЕР_1 ,№ НОМЕР_2 відкритих в ПАT "ПУМБ" (МФО 334851) за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету;

?ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД" (код 41814243), ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД" (код 41832761), ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" (код 41633143) - № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритих в АТ "ПIРЕУС БАНК МКБ" (МФО 300658), за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету.

3. Накласти арешт на видаткові операції з грошовими коштами, які надходять на рахунки:

?ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ" (код 41576651), ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" (код 41633143) - № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 відкритих в ПАT "ПУМБ" (МФО 334851), а також зупинити видаткові операції з коштами, які надійшли на адресу ТОВ "ТРАНС БІЗНЕС ТІМ" (код 41576651), ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" (код 41633143) та вже знаходяться на рахунках, відкритих в ПАT "ПУМБ" (МФО 334851) за винятком видаткових операцій виключно з платежів до бюджетів всіх рівнів та державних цільових фондів;

?ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД" (код 41814243), ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД" (код 41832761), ТОВ "СВІФТ ПРОДАКШН" (код 41633143) - № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритих в АТ "ПIРЕУС БАНК МКБ" (МФО 300658),а такожзупинити видатковіоперації зкоштами,які надійшлина адресуТОВ "СВІФТПРОДАКШН"(код41633143),ТОВ "УКРДІМБУД ЛТД" (код 41814243), ТОВ "УКРХІМОПТ ЛТД" (код 41832761) та вже знаходяться на рахунках, відкритих в АТ "ПIРЕУСБАНК МКБ"(МФО300658) за винятком видаткових операцій виключно з платежів до бюджетів всіх рівнів та державних цільових фондів.

4.

Ухвала слідчогосудді про арештмайна можебути оскарженачерез суд,який ухваливсудове рішенняпротягом п`яти днів з дня її оголошення.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75606255
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —759/6826/18

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Присяжнюк Олег Богданович

Ухвала від 23.04.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Росік Тетяна Володимирівна

Ухвала від 25.07.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Паленик Ігор Григорович

Ухвала від 05.05.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Сенько М. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні