Ухвала
від 31.07.2018 по справі 504/29/17
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/29/17

Провадження № 2-а/504/82/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.07.2018 смт. Доброслав

Комінтернівський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого судді - Барвенко В.К.,

при секретарі Мельниковій В.М., -

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в залі суду № 4, смт. Доброслав, матеріали справи за адміністративним позовом Громадської організації Греки Одеси до Красносільської сільської ради Лиманського району Одеської області, треті особи - Український інститут Національної пам'яті, Верховна ОСОБА_1 України, про скасування рішення Свердловської сільської ради Комінтернівського (Лиманського) району Одеської області від 22.09.2015 року № 546-VI Про перейменування села Свердлове , -

ВСТАНОВИВ:

У січні 2017 року позивач звернувся із вказаним адміністративним позовом до відповідача.

Провадження по справі відкрито 10.01.2017 року.

У зв'язку із виключенням судді Рідник І.Ю. зі штату суддів суду, справа у відповідності до ст. 15 КАС України повторно перерозподілена судді Барвенко В.К.

Ухвалою судді Комінтернівського районного суду Одеської області від 27.10.2017 року справу прийнято до свого провадження.

Ухвалою Комінтернівського районного суду Одеської області від 14.02.2018 року призначено підготовче судове засідання по даній справі.

В підготовчому судовому засіданні судом ініційовано питання залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Верховної ОСОБА_1 України, та Одеської обласної ОСОБА_1.

Ухвалою Комінтернівського районного суду Одеської області від 23.05.2018 року в якості третьої особи залучено ОСОБА_1 України.

По справі оголошено перерву для надання копії позову та доданих до нього матеріалів залученій третій особі.

Позивачі подали письмове клопотання, яким просили передати дану справу на розгляд Одеського окружного адміністративного суду, і дане питання просили розглянути у свою відсутність.

Представники органу місцевого самоврядування подав заяву про розгляд даного питання у свою відсутність, проти направлення справи до окружного адміністративного суду не заперечував.

Представники третіх осіб просили розглядати справу у свою відсутність.

За правилом п.10 ч.1 Розділу VII Перехідні положення КАС України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Правилами ст. 20 КАС України визначено розмежування предметної юрисдикції адміністративних судів.

В силу ч. 2 ст. 20 КАС України Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Справа, яка розглядається не відноситься до переліку справ, що за правилами частині першої статті 20 КАС України предметно підсудна місцевому загальному суду як адміністративному суду.

Отже, дана справа має бути розглянута Окружним адміністративним судом.

Відповідно до правила ч.ч. 5, 6 ст. 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

З урахуванням вищевикладених правил КАС України суд вважає необхідним передати справу до Окружного адміністративного суду, оскільки дана справа, у зв'язку із набранням чинності нової редакції КАС України, предметно підсудна цьому суду.

На підставі наведеного, керуючись п.10 ч.1 Розділу VII Перехідні положення КАС України, ст.ст. 20, 29, 30, 293, 295, 297 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Передати до Одеського окружного адміністративного суду справу за адміністративним позовом Громадської організації Греки Одеси до Красносільської сільської ради Лиманського району Одеської області, треті особи - Український інститут Національної пам'яті, Верховна ОСОБА_1 України, про скасування рішення Свердловської сільської ради Комінтернівського (Лиманського) району Одеської області від 22.09.2015 року № 546-VI Про перейменування села Свердлове .

За правилом ч. 8 ст. 29 КАС України передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

В силу ст. 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються. Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15 днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається до суду апеляційної інстанції через Комінтернівський районний суд Одеської області.

Суддя В.К. Барвенко

Дата ухвалення рішення31.07.2018
Оприлюднено03.08.2018
Номер документу75648893
СудочинствоАдміністративне
Сутьперейменування села Свердлове

Судовий реєстр по справі —504/29/17

Постанова від 31.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 10.06.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Ухвала від 16.04.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Крусян А.В.

Рішення від 01.02.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Рішення від 22.01.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Ухвала від 26.09.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Ухвала від 31.07.2018

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 23.05.2018

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні