Ухвала
від 02.08.2018 по справі 906/312/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"02" серпня 2018 р. Справа № 906/312/18

Господарський суд Житомирської області у складі судді Маріщенко Л.О.,

розглянувши справу за позовом: Підприємства споживчої кооперації "Рівненський заготівельно-виробничо-збутовий комбінат" (м. Рівне)

до Житомирського навчально-виховного комплексу № 11 (м. Житомир)

про стягнення 18450,68грн,

за участю представників сторін:

від позивача: не з'явився,

від відповідача: не з'явився,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №906/312/18 за позовом підприємства споживчої кооперації "Рівненський заготівельно-виробничо-збутовий комбінат" до відповідача Житомирського навчально-виховного комплексу №11 лро стягнення 18450,68грн заборгованості.

Ухвалою від 06.07.2018 продовжено строк підготовчого провадження, викликано учасників справи у підготовче засідання, призначене на 02.08.18, та зобов'язано сторін надати докази добровільного врегулювання спору.

Позивач та відповідач участі представників у судовому засіданні не забезпечили, хоча про дату, час та місце його проведення повідомлені своєчасно та належним чином (про що свідчать розписки останніх у повідомленнях про вручення поштових відправлень), вимоги ухвали суду не виконали.

Відповідно до ст. 15 ГПК України. Суд визначає в межах, встановлених Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання господарського судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Законом України від 17.07.1997, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру.

Згідно зі ст. 13 цієї ж Конвенції, кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

Враховуючи необхідність реалізації конституційного принципу захисту прав і свобод людини і громадянина (ст. 55 Конституції України), суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання поза межами строків, передбачених ст. 177 ГПК України, згідно положень вказаної Конвенції та конституційних засад, які мають найвищу юридичну силу (ст. 8 Конституції України).

На підставі вищевикладеного, беручи до уваги неявку представників сторін, з метою надання сторонам можливості скористатися своїми процесуальними правами та для забезпечення рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, господарський суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засіданні в межах цього строку, застосувавши ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.,

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст.120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою.

Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому Кодексом для вручення судових рішень.

Керуючись ст.ст. 120, 121, 183, 202, 233-235 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Розгляд підготовчого засідання відкласти та продовжити строк підготовчого провадження, застосувавши ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

2. Відкласти розгляд справи на "27" вересня 2018 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, в залі судових засідань № 208

3.Сторонам надати суду докази добровільного врегулювання спору.

4. Викликати учасників справи у судове засідання.

5. Неявка представника, належним чином повідомленого про дату, час і місце проведення підготовчого засідання, не перешкоджає його проведенню.

Роз'яснити учаснику справи наслідки неявки в судове засідання на виклик суду, що передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України, а саме:

- неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею;

- якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі: неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки; повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника) незалежно від причин неявки; неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з'явилася особа, яку він представляє, або інший її представник; неявки в судове засідання учасника справи, якщо з'явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов'язковою.

6. Сторони мають право надавати суду письмові пояснення на підтвердження своїх вимог та заперечень.

7. Звернути уваги сторін на те що, копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними, відповідно до п. 9 ст .80 ГПК України.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Звернути увагу учасників процесу, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати на веб-сайті суду за посиланням - http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню

Суддя Маріщенко Л.О.

Друк :

1- у справу,

2, 3 - сторонам (рек. з пов.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.08.2018
Оприлюднено06.08.2018
Номер документу75692965
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/312/18

Рішення від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 02.08.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 06.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 05.06.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 07.05.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні