Ухвала
від 06.08.2018 по справі 192/1081/18
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1081/18

Провадження № 2/192/569/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення позовної заяви

06.08.2018 року суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Щербина Н.О., ознайомившись в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області з позовом ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Березнуватівської сільської ради Солонянського району Дніпропетровської області, третя особа - Солонянська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач 14 червня 2018 року звернулася до суду з вказаним позовом до відповідача про встановлення факту належності померлій ОСОБА_2 правовстановлюючого документу - свідоцтва про право приватної власності на житловий будинок в с. Березнуватівка, вул. Кірова, буд. 23 та про визнання за позивачкою права власності в порядку спадкування за законом на вказаний будинок та земельну ділянку.

Ухвалою від 20 червня 2018 року позовну заяву було залишено без руху, оскільки вона не відповідала вимогам п.3 ч.3 ст.175, ч.4 ст.177 ЦПК України та надано позивачу строк для усунення недоліків не більше десяти днів з дня отримання копії ухвали.

09 липня 2018 року позивачка надала уточнену позовну заяву та квитанцію про сплату судового збору в розмірі 351 гривня 40 копійок.

Проте позивачкою не сплачено судовий збір в повному обсязі, оскільки остання звернулася до суду з двома вимогами майнового характеру та з вимогою про встановлення факту.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання фізичною особою до суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а за подання позову немайнового характеру - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, за подання заяви у справах окремого провадження - 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Законом України Про Державний бюджет на 2018 рік станом на 01 січня 2018 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1762 гривні 00 копійок.

Позивачкою до позовної заяви додано докази сплати судового збору в розмірі 704 гривні 80 копійок - за одну вимогу майнового характеру, та 351 гривню 40 копійок (потрібно 352,40 грн.) за вимогу про встановлення факту.

Таким чином, позивачкою не виконано вимоги ухвали суду від 20 червня 2018 року в повному обсязі та вимоги, визначені статтями 175, 177 ЦПК України, оскільки не надано доказів сплати судового збору за другою вимогою майнового характеру.

Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки позивачкою не було виконано вимоги ухвали суду від 20 червня 2018 року у визначений судом строк ,тому є підстави вважати позовну заяву не поданою та повернути її позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Березнуватівської сільської ради Солонянського району Дніпропетровської області, третя особа - Солонянська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, про визнання права власності в порядку спадкування за законом вважати не поданою і повернути позивачуу зв'язку з не усуненням недоліків у встановлений строк.

Ухвали, що постановлені судом в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення безпосередньо до Апеляційного суду Дніпропетровської області.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали суду складений 06 серпня 2018 року.

Суддя Н.О.Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.08.2018
Оприлюднено09.08.2018
Номер документу75699843
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/1081/18

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 20.06.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні