Ухвала
від 06.08.2018 по справі 155/1183/18
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/155/773/18

Справа №155/1183/18

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

06 серпня 2018 року місто Горохів

Суддя Горохівського районного суду Волинської області Адамчук Г.М., вивчивши позовну заяву ТзОВ Волинь-Захід до ТОВ Агросвіт-Волинь , ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання недійсними договірів оренди землі, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідачів - державні реєстратори Горохівської районної державної адміністрації Присяжна Юлія Василівна та Щерблюк Юлія Олегівна, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ТзОВ Волинь-Захід звернулося до суду з позовною заявою до відповідачів ТОВ Агросвіт-Волинь , ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання недійсними договорів оренди землі, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідачів - державні реєстратори Горохівської районної державної адміністрації ОСОБА_7 та ОСОБА_8

Дослідивши вказану позовну заяву та додані документи, вважаю, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст.177 ЦПК України.

Відповідно до ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Однак, вказані вимоги позивачем були виконані не в повному обсязі.

Так, відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір , судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2018 року становить 1762 гривні.

Відповідно до ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана юридичною особою або фізичною особою - підприємцем ставка судового збору встановлюється у розмірі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1762 гривні.

Згідно з ч.3 ст.6 Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних вимог майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, в ній позивач об'єднав п'ять самостійних вимоги немайнового характеру (визнання недійсними п'яти договорів оренди землі), у зв'язку з чим йому слід було сплатити судовий збір окремо за кожну із таких вимог або загальною сумою у розмірах, установлених статтею 4 Закону України Про судовий збір (1762 х 5 = 8810 гривень).

Разом з тим, як вбачається з доданої до матеріалів позовної заяви квитанції, позивачем було оплачено лише одну позовну вимогу, тобто 1762 гривні.

Судовий збір сплачується за місцем розгляду документів і зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України, тобто підлягає сплаті на розрахунковий рахунок:

одержувач - УДКСУ у Горохівському районі (Горохівський район) 22030101;

рахунок - 31211206003029;

код одержувача (код за ЄДРПОУ УДКСУ) - 38031391;

банк одержувача - ГУДКСУ у Волинській області;

код банку одержувача - 899998;

найменування суду - Горохівський районний суд Волинської області;

призначення платежу - судовий збір.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Беручи до уваги те, що при наявних недоліках провадження в справі на підставі поданої ТзОВ Волинь-Захід позовної заяви не може бути відкрите, то вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст.177, 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ТзОВ Волинь-Захід до ТОВ Агросвіт-Волинь , ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання недійсними договірів оренди землі, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідачів - державні реєстратори Горохівської районної державної адміністрації Присяжна Юлія Василівна та Щерблюк Юлія Олегівна залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків заяви - шість днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз'яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя /підпис/

Згідно з оригіналом.

Суддя Горохівського районного суду Адамчук Г.М.

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення06.08.2018
Оприлюднено08.08.2018
Номер документу75719336
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —155/1183/18

Рішення від 10.10.2018

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

Ухвала від 26.10.2018

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

Ухвала від 21.08.2018

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Адамчук Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні