Ухвала
від 03.08.2018 по справі 805/934/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

03 серпня 2018 р. Справа №805/934/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд, у складі судді Шинкарьової І.В., в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду розглянув заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 805/934/17а за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області до Державного підприємства "Антрацит" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

24 липня 2018 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 805/934/17а з Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області на Костянтинівсько-Дружківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Представники осіб, що беруть участь у справі, до суду не з'явились, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялись судом належним чином.

Заявник через відділ документообігу та діловодства суду надав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Враховуючи наведене, беручи до уваги приписи ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд вважає за можливе розглянути дану заяву без участі вказаних осіб.

Як встановлено судом, постановою суду від 27 лютого 2017року позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області до Державного підприємства "Антрацит" в особі відокремленого підрозділу "Свердловський ремонтно-механічний завод" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій - задоволено повністю.

17 травня 2018 року ухвалою Донецького окружного адміністративного суду виправлено помилку в резолютивній частині Постанови Донецького окружного адміністративного суду від 27 лютого 2017 року по адміністративній справі за № 805/934/17-а. Викладено другий абзац резолютивної частині Постанови Донецького окружного адміністративного суду від 27.02.2017 р. по адміністративній справі за № 805/934/17-а. наступним змістом: "Стягнути з Державного підприємства "Антрацит" в особі відокремленого підрозділу "Антрацитівський ремонтно - механічний завод" (ідентифікаційний код 26402960, місцезнаходження: 84200, Донецька область, м. Дружківка, вул. Радченко, 60 офіс. 24) на користь управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області (код ЄДРПОУ 23179481) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 203470,43 грн."

За приписами ч. 2 ст. 372 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 373 КАС України виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Як зазначено в заяві, відповідно до забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", наказу Пенсійного фонду України від 14 листопада 2017 року № 227 "Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду", наказу Пенсійного фонду від 14 листопада 2017 року "Про заходи виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821" та на виконання наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 17 листопада 2017 року № 499 було проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України, управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області та Костянтинівське об'єднане управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області реорганізується шляхом злиття.

Як вбачається з відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридична особа управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області (код ЄДРПОУ 23179481) з 24 листопада 2017 року знаходиться в стані припинення.

31.05.2018 року зареєстровано за кодом ЄДРПОУ 42171400 в якості юридичної особи Костянтинівське-Дружківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Відповідно до ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Пунктами 2, 3 ст. 107 Цивільного кодексу України передбачено, що в разі припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення складається передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов'язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами. Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом.

Відповідно до передавального акту від 31 травня 2018 року, затвердженого головою правління Пенсійного фонду України О.Б. Зарудним, здійснено заходи щодо припинення діяльності управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області шляхом злиття та утворення Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області.

Згідно з нормами ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником, що кореспондується з ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" та з п. 12 розділу ІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 року № 512/5 (далі - Інструкція № 512/5), у яких закріплено, що у разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження (припинення юридичної особи, а також в інших випадках заміни сторони у виконавчому провадженні), якщо правовідносини допускають правонаступництво, виконавець за заявою сторони виконавчого провадження, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. На підставі постановленої судом ухвали виконавець своєю постановою замінює сторону виконавчого провадження. Ухвала суду та постанова виконавця долучаються до виконавчого документа при його передачі до іншого органу державної виконавчої служби або приватного виконавця або поверненні його стягувачу чи до суду.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про виконавче провадження" виконавець розпочинає примусове виконання рішення на підставі виконавчого документа, зазначеного у статті 3 цього Закону, зокрема, за заявою стягувача про примусове виконання рішення.

Враховуючи наведене вище, суд вбачає достатньо підстав для прийняття рішення про заміну стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого у даній справі.

Керуючись ст.ст. 229, 243, 248, 252, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача - Управління Пенсійного фонду України в місті Дружківці Донецької області у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого у справі № 805/934/17-а, його правонаступником - Костянтинівсько-Дружківським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Донецької області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Повний текст ухвали складений та підписаний 03 серпня 2018 року.

Суддя Шинкарьова І.В.

Дата ухвалення рішення03.08.2018
Оприлюднено08.08.2018
Номер документу75725960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/934/17-а

Ухвала від 28.08.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 03.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 17.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Постанова від 27.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 03.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 03.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні