Ухвала
від 06.08.2018 по справі 805/4321/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

06 серпня 2018 р.                                         Справа №805/4321/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Михайлик А.С., розглянув в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду заяву Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного Фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 805/4321/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України у місті Дружківці Донецької області до товариства з обмеженою відповідальністю «Збагачувальна фабрика «Михайловська» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

24 липня 2018 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного Фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 805/4321/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України у місті Дружківці Донецької області до товариства з обмеженою відповідальністю «Збагачувальна фабрика «Михайловська» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій на заявника, вмотивована тим, що до нього перейшли усі права та обов'язки стягувача через реорганізацію органів Пенсійного фонду України.

Представники заявника та осіб, які брали участь у справі, до суду не з'явились, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялись судом належним чином.

Враховуючи наведене та беручи до уваги приписи ч. 9 ст. 205, ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) суд вважає за можливе розглянути дану заяву в письмову провадженні.

Судом встановлено, що постановою Донецького окружного адміністративного суду від 22 грудня 2017 року позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України у місті Дружківці Донецької області задоволено повністю, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Збагачувальна фабрика «Михайловська» заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах в розмірі 66858,58 грн.

12 лютого 2018 року судом видано виконавчий лист по цій справі.

Постановою Дружківського міського відділу державної виконавчої служби від 26 лютого 2018 року відкрито виконавче провадження № 55886734 з примусового виконання виконавчого листа, виданого по цій справі, де стягувачем виступає Управління Пенсійного фонду України у місті Дружківці Донецької області.

У той же час, відповідно до Постанови КМУ від 8 листопада 2017 року № 821 та прийнятого задля забезпечення її виконання наказу Головного управління ПФУ в Донецькій області від 17 листопада 2017 року № 499 в межах реорганізації територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області реорганізовуються шляхом злиття Костянтинівське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області та Управління Пенсійного фонду України в м. Дружківці Донецької області, внаслідок чого утворюється Костянтинівсько-Дружківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

За змістом ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України у разі реорганізації юридичних осіб, у тому числі шляхом злиття, майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Як вбачається з відомостей, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Костянтинівсько-Дружківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області 04.06.2018 зареєстровано в якості юридичної особи за ідентифікаційним кодом 42171400.

Згідно з ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником, що узгоджується з нормами ч. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження”.

За таких обставин, беручи до уваги, що діяльність Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області станом на теперішній час розпочато, управління є правонаступником Управління Пенсійного фонду України у місті Дружківці Донецької області, суд дійшов висновку про необхідність замінити стягувача у виконавчому провадженні з Костянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на заявника.

Керуючись ст.ст. 205, 243, 248, 256, 293-295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Костянтинівсько-Дружківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого по справі № 805/4321/17-а, з Управління Пенсійного фонду України у місті Дружківці Донецької області на Костянтинівсько-Дружківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала суду може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо справу було розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя                                                             Михайлик А.С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.08.2018
Оприлюднено13.08.2018
Номер документу75752309
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/4321/17-а

Ухвала від 29.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 06.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Михайлик А.С.

Постанова від 22.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні