Постанова
від 14.01.2010 по справі 19/1-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬ КОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.01.10 Справа №19/1-09.

Господарський суд Сумськ ої області у складі: судді Сп иридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю :

представника кредитора - не з'явився

представника боржника - не з'явився

розглянувши у відкрито му судовому засіданні у прим іщенні господарського суду С умської області матеріали сп рави №19/1-09

за заявою кредитора - Роменської міжрайонної держ авної податкової інспекції

до боржника - фізично ї особи - підприємця ОСОБА _1 (Сумська область, Липоводо линський район, с.Яснопільщи на ід. номер НОМЕР_1)

про визнання банкрутом , -

ВСТАНОВИВ:

Роменська МДПІ Сумської об ласті звернулася до господа рського суду з заявою про виз нання боржника - фізичної осо би - підприємця ОСОБА_1 ба нкрутом. В заяві кредитор заз начає, що боржник має податко ву заборгованість в сумі 716, 19 грн., податкову звітніст ь до органів державної по даткової інспекції не подає більше року.

Представники сторін в судо ве засідання не з»явилися, пр о причини неявки належним чи ном суд не повідомили.

Боржник відзив на заяву кре дитора суду не надав. Суд вваж ає можливим розглянути справ у за його відсутності в поряд ку ч.12 ст. 11 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом" та ст. 75 Господарс ького процесуального кодекс у України за наявними у справ і матеріалами.

Розглянувши матеріали спр ави суд встановив, що заборго ваність боржника перед креди тором складає 716, 19 грн., яка під тверджена постановою господ арського суду Сумської облас ті від 25.12.2008р. №АС 12/537-08.

Згідно довідки кредитора № 28817/10 від 24.11.2009р. боржник не надає д о ДПІ звітність з липня 2007 року , що свідчить про те, що боржни к більш ніж один рік не надає д о податкового органу докумен тів податкової звітності.

У відповідності до статті 52 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том " господарським судом спр ава про банкрутство відсутнь ого боржника порушується, як що керівні органи боржника - ю ридичної особи відсутні за м ісцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протяго м року до органів державної п одаткової служби згідно із з аконодавством податкових де кларацій, документів бухгалт ерської звітності, а також за наявності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпри ємницької діяльності боржни ка.

Враховуючи доведеність то го, що боржник протягом року н е надає до податкових органі в податкових декларацій, док ументів бухгалтерської звіт ності, суд вважає за необхідн е згідно п. 2 статті 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" визнат и боржника банкрутом і відкр ити ліквідаційну процедуру.

На виконання вимог ухвали г осподарського суду Сектор з питань банкрутства у Сумські й області листом №2 від 11.01.2010р. пр опонує призначити ліквідато ром банкрута арбітражного ке руючого Сидоренка Геннаді я Анатолійовича (Ліцензія с ерії АВ №307350 від 27.03.2007р.)

Керуючись статтями 22-34, 52 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", с уд -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати фізичну особу - пі дприємця ОСОБА_1 (Сумська область, Липоводолинський ра йон, с.Яснопільщина ід. номер НОМЕР_1) банкрутом та відкр ити ліквідаційну процедуру.

Встановити, що розмір безспірних вимог Роменської міжрайонної державної подат кової інспекції до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 складає 716, 19 грн.

З дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання громадянина-підпри ємця банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури: стро ки виконання зобов'язань гро мадянина-підприємця вважают ься такими, що настали, припин яється нарахування неустойк и (штрафу, пені), процентів та і нших фінансових (економічних ) санкцій за всіма зобов'язанн ями громадянина-підприємця; припиняється стягнення з гро мадянина-підприємця за всіма виконавчими документами, за винятком виконавчих докумен тів за вимогами про стягненн я аліментів, а також за вимога ми про відшкодування шкоди, з аподіяної життю та здоров'ю г ромадян; відомості про фінан сове становище банкрута пере стають бути конфіденційними чи становити комерційну тає мницю; укладення угод, пов'яза них з відчуженням майна банк рута чи передачею його майна третім особам, допускається в порядку, передбаченому Зак оном України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м".

З дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури припиняються повно важення банкрута щодо розпор ядження його майном.

З дня прийняття даної поста нови скасовуються арешти, що накладені на

майно боржни ка, і інші обмеження щодо розп орядження майном боржника, в тому

числі податкова заст ава. Накладення нових арешті в або інших обмежень щодо

розпорядження майном банкру та не допускається.

Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Сидоренка Геннадія Ана толійовича (Ліцензія серії АВ №307350 від 27.03.2007р., адреса місцез находження: АДРЕСА_1).

Встановити строк ліквіда ційної процедури до 14 січня 2011р .

Зобов'язати ліквідато ра у вказаний строк виконати ліквідаційну процедуру, над ати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі дока зи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у т ому числі, докази розшуку май на, що належить банкруту та як е знаходиться у спільній вла сності, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам ко шти, договори купівлі-продаж у майна банкрута, довідки уст анов банку про закриття раху нків банкрута, докази повідо млення органів державної под аткової служби, пенсійного ф онду і центру зайнятості про закінчення ліквідаційної пр оцедури, довідку органів вну трішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, о ригінал свідоцтва про держав ну реєстрацію, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредито рів з даними про розміри пога шених вимог кредиторів, дока зи, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованост і, або докази що свідчать про н еможливість стягнення дебіт орської заборгованості, дові дку банку про рух грошових ко штів по поточному рахунку за весь час роботи ліквідаційн ої процедури, баланси за весь час роботи ліквідатора та лі квідаційний баланс, відшкоду вання витрат ліквідатора, ін ші документи, що свідчать про виконану ліквідатором робот у по ліквідації банкрута.

Зобов'язати ліквідатора вж ити заходів щодо з'ясування п итання, чи

порушувалася кр имінальна справа у відношенн і боржника, а

також з'ясува ти питання чи порушувалося в иконавче провадження органа ми

державної виконавчої с лужби у відношенні боржника за його місцезнаходженням.

Крім того, вжити заходів щод о розшуку печатки, штампу, ори гіналу свідоцтва про державн у реєстрацію банкрута. Доказ и вжиття зазначених заходів надати суду.

Копію даної постанови напр авити кредитору , ліквідат ору, боржнику, державному о ргану з питань банкрутства, д ержавному реєстратору, орган у ДВС.

Суддя Н.О.Сп иридонова

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення14.01.2010
Оприлюднено29.03.2010
Номер документу7575784
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/1-09

Постанова від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 10.06.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 19.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 21.12.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Постанова від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 28.01.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуріна Н.Д.

Ухвала від 14.01.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуріна Н.Д.

Рішення від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуріна Н.Д.

Судовий наказ від 03.02.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко І.В.

Рішення від 20.01.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні