Ухвала
від 13.08.2018 по справі 364/957/18
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 364/957/18

Провадження № 2/364/324/18

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

13.08.2018 р. суддя Володарського районного суду Київської області Макаренко Л.А.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (зареєстрована та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1) до Комунального некомерційного підприємства Володарської районної ради Київської області Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги (місцезнаходження за адресою: вул. Коцюбинського, 25, смт Володарка, Київська обл.) про стягнення заборгованості по витратах на службове відрядження, -

ВСТАНОВИВ:

До Володарського районного суду Київської області 08.08.2018 р. надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Володарської районної ради Київської області Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги про стягнення заборгованості по витратах на службове відрядження.

Під час вивчення матеріалів справи встановлено, що позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), спір підсудний Володарському районному суду Київської області на підставі частини першої статті 28 ЦПК України, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, визначені ЦПК України, відсутні.

Крім того, Позивачем додано до позову клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, а також заяву про розгляд справи без її участі.

Вирішуючи клопотання Позивача та питання щодо порядку здійснення провадження у цій справі, суд виходить з того, що цивільне судочинство здійснюється за правилами ЦПК України у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного), керуючись принципом пропорційності (стаття 11 ЦПК України) та враховуючи, зокрема, завдання цивільного судочинства, забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами, особливості предмета спору, значення розгляду справи для сторін, а також беручи до уваги зміст позовної заяви і повноту відображення в ній істотних для даної справи обставин, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

За вимогами частин першої, третьої статті 279 ЦПК України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими ЦПК України для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у главі 10 цього Кодексу. При цьому підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Згідно з частиною третьою статті 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, зокрема, ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі.

Зважаючи на наведене та ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає за доцільне провести розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Володарської районної ради Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги про стягнення заборгованості по витратах на службове відрядження у порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до частини тринадцятої статті 7 ЦПК України розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи; у такому випадку судове засідання не проводиться.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі (стаття 275 ЦПК України).

Керуючись статтями 2-4, 7, 11-13, 19, 23, частиною першою статті 28, статтями 174-180, 187, 190, 191, 258-261, 272-279, 351-355, підпунктами 8, 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі № 364/957/18 за позовом ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (зареєстрована та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 . , РНОКПП НОМЕР_1) до Комунального некомерційного підприємства Володарської районної ради Київської області Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги (місцезнаходження за адресою: вул. Коцюбинського, 25, смт Володарка, Київська обл.) про стягнення заборгованості по витратах на службове відрядження, прийнявши позовну заяву до розгляду.

Клопотання Позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження - задовольнити.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження за наявними у справі матеріалами без повідомлення (виклику) сторін та без проведення судового засідання (частина тринадцята статті 7, частина п'ята статті 279 ЦПК України).

Копії цієї ухвали направити сторонам по справі, а Відповідачеві - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити Відповідачеві (Комунальному некомерційному підприємству Володарської районної ради Київської області Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги ) 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву з викладенням заперечення проти позову , роз'яснивши, що:

- відзив на позов подається в порядку, визначеному статтями 178, 191 ЦПК України;

- копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана Позивачеві одночасно з надісланням відзиву до суду;

- до відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, та документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів Позивачеві;

- у разі ненадання Відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Встановити:

- Позивачу (ОСОБА_1.) 5-денний строк для надання суду і Відповідачу відповіді на його відзив з дня отримання такого відзиву, роз'яснивши, що відповідь на відзив подається в порядку, визначеному статтею 179 ЦПК України, копія відповіді та доданих до неї документів повинна бути надіслана Відповідачу одночасно з надісланням відповіді до суду;

- Відповідачу (Комунальному некомерційному підприємству Володарської районної ради Київської області Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги ) - 5-денний строк для подання суду і Позивачу заперечення на зазначену відповідь з дня отримання копії такої відповіді, роз'яснивши, що заперечення подається в порядку, визначеному статтею 180 ЦПК України, копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана Позивачу одночасно з надісланням заперечення до суду.

Роз'яснити сторонам, що подання зазначених документів (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення) є правом учасників справи, а не їх обов'язком (частина четверта статті 174 ЦПК України).

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше; за клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (частина п'ята статті 279 ЦПК України).

Роз'яснити учасникам справи, що зазначене клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін Відповідач (Комунальне некомерційне підприємство Володарської районної ради Київської області Володарський центр первинної медико-санітарної допомоги ) має подати в строк для подання відзиву , а Позивач (ОСОБА_1.) - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву (частина сьома статті 279 ЦПК України).

У разі ненадходження до суду зазначених клопотань справа буде розглянута в порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не раніше закінчення строків подання наведених вище документів та не пізніше 12 жовтня 2018 року (стаття 275 ЦПК України).

Роз'яснити учасникам справи, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім встановлених законом випадків; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій (частини перша, третя, четверта статті 12 ЦПК України).

Отримати інформацію щодо справи учасники справи можуть на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме: на офіційному веб-сайті Володарського районного суду Київської області: https://vl.ko.court.gov.ua/sud1010/.

Ухвала суду в частині недотримання правил підсудності може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Володарський районний суд Київської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення ухвали (підпункти 8, 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України).

Суддя Л.А. Макаренко

Дата ухвалення рішення13.08.2018
Оприлюднено13.08.2018
Номер документу75825901
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по витратах на службове відрядження

Судовий реєстр по справі —364/957/18

Рішення від 17.09.2018

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 13.08.2018

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні