Ухвала
від 10.08.2018 по справі 2140/1435/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

10 серпня 2018 р. м. ХерсонСправа № 2140/1435/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді: Дубровної В.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Ясла-садка села Садове про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановив:

20 липня 2018 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області (надалі - позивач, ГУ ДСНС у Херсонській області) звернулося до суду з позовом до Ясла - садка села Садове (надалі - відповідач), у якому просить застосувати до Ясла - садка села Садове (код ЄДРПОУ 24757297) захід реагування у вигляді зупинення подальшої експлуатації приміщення та території Ясла - садка села Садове за адресою: Херсонська область, Білозерський район, с. Садове, вул. Зої Космодем'янської, 7-Б до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту шляхом заборони Ясла - садку села Садове використовувати приміщення та територію Ясла - садка села Садове за адресою: Херсонська область, Білозерський район, с. Садове, вул. Зої Космодем'янської, 7-Б окрім робіт, пов'язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 25.07.2018 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням ( викликом) сторін та призначено судове засідання на 10.08.2018 р.

В судове засідання сторони не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, що підтверджується рекомендованими повідомленнями про вручення поштових відправлень.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе провести судове засідання без фіксування звукозаписувальними технічними засобами.

Як вбачається з матеріалів справи, 10.08.2018 р. відповідачем через канцелярію суду подано заяву про зупинення провадження у справі з метою надання сторонам часу для примирення сторін строком на два місяці.

10.08.2018 року представником позивача подано до суду заяву, згідно якої не заперечує проти зупинення провадження з метою надання часу для примирення

Надаючи правову оцінку клопотанню відповідача на предмет його узгодженості нормам процесуального права, суд зазначає про наступне.

Питання щодо примирення сторін врегульовано статтею 190 КАС України. Так, частиною 1 цієї статті встановлено, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що підставою звернення позивача до суду з вказаними вимогами є порушення Ясла - садком села Садове вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, встановлені під час проведення позапланової перевірки, про що складено Акт перевірки № 34 від 15.05.2018 р., який підписано завідувачем ясла-садком села Садове Маюк О.А. власноручно та без заперечень.

Частиною 2 ст. 190 КАС України встановлено, що за клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Як вбачається з матеріалів справи, представниками сторін надані заяви про надання їм часу для примирення терміном на 2 місяці.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про задоволення вказаних заяв представників сторін, у зв'язку з чим зупиняє провадження у даній справі строком до двох місяців.

Керуючись ст.ст. 190, 194, 229, 236, 243, 248 КАС України, суд -

ухвалив :

Зупинити провадження у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Ясла-садка села Садове про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності строком на два місяці для надання сторонам часу на примирення.

Призначити судове засідання на 10 жовтня 2018 року о 10:30 год. в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Флатова, 29.

В судове засідання викликати учасників справи та їх представників.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення.

У разі постановлення ухвали в порядку письмового провадження ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Дубровна В.А.

Дата ухвалення рішення10.08.2018
Оприлюднено14.08.2018
Номер документу75829866
СудочинствоАдміністративне
Сутьвжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —2140/1435/18

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 10.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні