Ухвала
від 10.10.2018 по справі 2140/1435/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

10 жовтня 2018 р. м. ХерсонСправа № 2140/1435/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дубровної В.А.,

при секретарі: Мельник О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні без фіксування засобами технічної фіксації питання щодо поновлення провадження у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Ясла-садок села Садове про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановив:

20 липня 2018 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області (надалі - позивач, ГУ ДСНС у Херсонській області) звернулося до суду з позовом до Ясла - садка села Садове (надалі - відповідач), у якому просить застосувати до Ясла - садка села Садове (код ЄДРПОУ 24757297) захід реагування у вигляді зупинення подальшої експлуатації приміщення та території Ясла - садка села Садове за адресою: Херсонська область, Білозерський район, с. Садове, вул. Зої Космодем'янської, 7-Б до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту шляхом заборони Ясла - садку села Садове використовувати приміщення та територію Ясла - садка села Садове за адресою: Херсонська область, Білозерський район, с. Садове, вул. Зої Космодем'янської, 7-Б окрім робіт, пов'язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 25.07.2018 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням ( викликом) сторін та призначено судове засідання на 10.08.2018 р.

Ухвалою суду від 10.08.2018 року провадження у справі зупинено до 10 жовтня 2018 р. для надання сторонам часу на примирення, призначено судове засідання на 10.10.2018 р.

В судове засідання, призначене на вказану дату, сторони не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, що підтверджується рекомендованими повідомленнями про вручення поштового відправлення.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе провести судове засідання без фіксування звукозаписувальними технічними засобами.

Як вбачається з матеріалів справи, 10 жовтня 2018 року через канцелярію суду ГУ ДСНС України у Херсонській області та Ясла - садка села Садове подано заяву про примирення сторін, у якій сторони прийшли до висновку про можливість закінчення розгляду даного спору примиренням сторін та закриття провадження у справі 2140/1435/18.

Відповідно до статті 237 КАС України, в редакції Закону № 2147 - VІІІ, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Враховуючи те, що обставини з яких суд зупиняв провадження у справі усунуті, суд дійшов до висновку про необхідність поновлення провадження у справі.

Частиною 3 ст. 237 КАС України передбачено, що провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Таким чином, відповідно до положень статей 257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає за можливе продовжити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 31, 237, 257 КАС України, суд -

ухвалив:

Поновити провадження в адміністративній справі 2140/1435/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Ясла-садок села Садове про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на неї включається до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Дубровна В.А.

Дата ухвалення рішення10.10.2018
Оприлюднено16.10.2018
Номер документу77043416
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2140/1435/18

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 10.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні