Ухвала
від 09.08.2018 по справі 462/1831/18
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/1831/18

УХВАЛА

09 серпня 2018 року Залізничний районний суд м. Львова в складі:

головуючого-судді - Гедз Б.М.

з участю секретаря - Рущак Т.О.

представника позивача - адвоката ОСОБА_1

представника відповідача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Львівського комунального підприємства Скнилівок про зобов'язання до вчинення дій, відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

встановив:

Представник ОСОБА_3 - адвокат ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить зобов'язати ЛКП Скнилівок провести перерахунок розміру плати за ненадані та надані не в повному обсязі послуги ОСОБА_3 шляхом списання боргу за період з 01.10.2012 року до дня ухвалення рішення по справі, стягнути матеріальні збитки в розмірі 33816,13 грн. та 10000,00 грн. моральної шкоди. В обґрунтування позову позивач посилається на те, що являється власником квартири № 66, яка знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Виговського, будинок № 89. Згаданий будинок № 89 по вулиці Виговського у м. Львові знаходиться на балансі ЛКП Скнилівок , яке являється виконавцем з надання житлово-комунальних послуг. Проте відповідач неналежно виконує свої обов'язки по наданню житлово-комунальних послуг, в тому числі, відсутнє обслуговування димовентиляційних каналів. Неналежне виконання відповідачем взятих на себе зобов'язань завдало йому шкоди у вигляді реальних грошових збитків, яких зазнав внаслідок неправильної роботи загальнобудинкової вентиляційної системи, що спричинила появу грибка на стінах квартири, в якій він проживає. З метою усунення згаданого грибка та встановлення системи примусової вентиляції він власними силами і коштами зробив ремонтні роботи у квартирі № 66, чим зазнав витрат.

Представник позивача - адвокат ОСОБА_1 подав письмове клопотання, яке підтримав в судовому засіданні про призначення по даній справі судової будівельно-технічної експертизи для встановлення причин виникнення грибка на стінах квартири № 66, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Виговського, будинок № 89. Крім того, через велику зайнятість та навантаження на судових експертів з проведення будівельно-технічної експертизи Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, що знаходиться за адресою: 79024, м. Львів, вул. Липинського, 54, з метою дотримання принципу розгляду справи в розумні строки, просив проведення даної експертизи доручити судовому експерту ОСОБА_4, який є атестованим судовим експертом.

Представник відповідача щодо клопотання про призначення експертизи покладається на розсуд суду.

Заслухавши доводи представника позивача, представника відповідача, перевіривши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин(фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів, показаннями свідків.

У відповідності до ч. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з'ясування обставин, що мають значення для справи необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань, або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Враховуючи наведене, оскільки для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо та сторонами не надано відповідні висновки експертів із цих самих питань, суд вважає за необхідне призначити у даній справі судову будівельно-технічну експертизу. Проведення експертизи слід доручити судовому експерту ОСОБА_4.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст. 103, 104, 109, 252, 253 ЦПК України, Законом України Про судову експертизу , суд, -

постановив:

призначити по справі за позовом ОСОБА_3 до Львівського комунального підприємства Скнилівок про зобов'язання до вчинення дій, відшкодування матеріальної та моральної шкоди судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити судовому експерту ОСОБА_4 (79020, м. Львів, вул. Варшавська, 133/2).

На вирішення експерта поставити наступні питання:

1) Яка причина наявності грибка у квартирі № 66, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Виговського, будинок № 89, а саме на стінах кімнат, які позначені в технічному паспорті на цю квартиру під номером 3, площею 17.7 кв.м. та під номером 7, площею 1.3 кв.м.?

2) Чи могла бути причиною появи грибка у квартирі № 66, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Виговського, будинок № 89, а саме на стінах кімнат, які позначені в технічному паспорті на цю квартиру під номером 3 площею 17.7 кв.м., під номером 4 площею 7,5 кв.м., під номером 5 площею 1,4 кв. м., під номером 6 площею 3.0 кв.м. та під номером 7 площею 1.3 кв.м. неправильна робота вентиляційної системи будинку № 89 у м. Львові по вул. Виговського або неправильне розташування огороджувальних конструкцій у цьому будинку?

3) Яка вартість ремонтно-будівельних робіт, проведення яких було необхідне станом на серпень-жовтень 2014 року для усунення грибка у квартирі № 66, що знаходиться за адресою: м.Львів, вул. Виговського, будинок № 89, а саме на стінах кімнат, які позначені в технічному паспорті на цю квартиру під номером 4 площею 7,5 кв.м., під номером 5 площею 1,4 кв. м., під номером 6 площею 3.0 кв.м.?

4) Яка вартість ремонтно-будівельних робіт, проведення яких є необхідне станом на сьогодні для усунення грибка у квартирі № 66, що знаходиться за адресою; м. Львів, вул. Виговського, будинок №89, а саме на стінах кімнат, які позначені в технічному паспорті на цю квартиру під номером 3, площею 17.7 кв.м. та під номером 7 площею 1.3 кв.м.?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків.

В розпорядження експерта направити ухвалу та матеріали цивільної справи № 462/1831/18.

Витрати за проведення експертизи покласти на позивача.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження по справі в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області шляхом подання протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. Відповідно до вимог п.п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України апеляційна скарга подається учасниками справи до апеляційного суду Львівської області через Залізничний районний суд м. Львова.

Суддя: (підпис) ОСОБА_5

З оригіналом згідно.

Суддя: Б. М. Гедз

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення09.08.2018
Оприлюднено14.08.2018
Номер документу75836978
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —462/1831/18

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 29.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 29.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 10.01.2019

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 09.08.2018

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні