Ухвала
від 13.08.2018 по справі 371/1407/17
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.08.2018 Єдиний унікальний № 371/1407/17

Провадження № 2-а/371/7/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 серпня 2018 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі секретаря судових засідань Харченко І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом за позовом ОСОБА_2 до Миронівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення,

У С Т А Н О В И В :

Позивач 31 жовтня 2017 року звернувся до адміністративного суду з вимогою про визнання протиправною та скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08 серпня 2018 року головуючим суддею з розгляду адміністративної справи визначено суддю Капшук Л.О.

Учасники справи в судове засідання не з'явилися.

Головуючий у справі суддя заявив самовідвід, який обґрунтував тими обставинами, що правничу допомогу позивачу надає адвокат ОСОБА_3, який є членом її сім'ї.

Доводи, викладені у поданій заяві про самовідвід, вказують на наявність підстав для відведення судді від розгляду адміністративної справи.

Право на подання заяви про самовідвід судді є однією з гарантій законності здійснення правосуддя і об'єктивності та неупередженості розгляду справи.

Відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру, або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Згідно положень пункту 3 частини 1 статті 36 КАС України суддя не може брати участь у справі, якщо він є членом сім'ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім'ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу.

В такій справі, відповідно до вимог частини 1 статті 39 цього Кодексу, суддя зобов'язаний заявити самовідвід.

У матеріалах переданої для розгляду адміністративної справи наявний ордер серії КС № 348751, виданий адвокатом ОСОБА_3 на підставі договору про надання правової допомоги, укладеного з позивачем 04 червня 2018 року .

Відповідно до статті 3 СК України сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.

Суддя Капшук Л.О. є членом сім'ї ОСОБА_3, який надає позивачу правничу допомогу у адміністративній справі.

Такі обставини на підставі пункту 3 частини 1 статті 36 КАС України унеможливлюють участь судді у розгляді справи та є підставою для відведення головуючого в судовому засідання з розгляду адміністративної справи судді.

Частиною 3 статті 41 КАС України передбачено, що в разі, якщо після задоволення відводів (самовідводів) неможливо утворити новий склад суду, за розпорядженням голови суду справа передається до іншого адміністративного суду в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 36, 39 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву судді Миронівського районного суду Київської області Капшук Любов Олексіївни про самовідвід задовольнити.

Відвести головуючого в судовому засіданні з розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_2 до Миронівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення суддю Капшук Любов Олексіївну від розгляду справи.

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до Миронівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення передати до канцелярії Миронівського районного суду Київської області для виконання вимог частини 3 статті 41 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис Л.О. Капшук

Згідно з оригіналом

Суддя Л.О. Капшук

Дата ухвалення рішення13.08.2018
Оприлюднено14.08.2018
Номер документу75844874
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —371/1407/17

Ухвала від 30.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Ухвала від 15.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

Рішення від 04.10.2018

Адміністративне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 18.09.2018

Адміністративне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 04.09.2018

Адміністративне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні