Ухвала
від 14.08.2018 по справі 525/1048/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/1048/17 Номер провадження 22-ц/786/1786/18Головуючий у 1-й інстанції Лисенко Н. В. Доповідач ап. інст. Кривчун Т. О.

У Х В А Л А

14 серпня 2018 року м. Полтава

Апеляційний суд Полтавської області в складі судді Кривчун Т.О., розглянувши на відповідність нормам цивільного процесуального законодавства апеляційної скарги Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області

на рішення Великобагачанського районного суду Полтавської області від 16 травня 2018 року

по справі за позовом Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області до ОСОБА_2 про стягнення сум переплат щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам

та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3, про встановлення факту аварійного стану та непридатності для проживання житлового будинку, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Великобагачанського районного суду Полтавської області від 16 травня 2018 року позов Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області місцезнаходження: сел. Велика Багачка Полтавська область вул. Шевченка, 73, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 03195333 до ОСОБА_2, що проживає в АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 (представник адвокат ОСОБА_4, адреса робочого місця: АДРЕСА_2), про стягнення сум переплат щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам, задоволено частково.

Стягнуто з ОСОБА_2 на користь Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області, код ЄДРПОУ 03195333, р/р 35212046054174, в Держказначейській службі України, м. Київ, МФО 820172, надміру виплачену суму адресної грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам в сумі 6593,55 грн.

В іншій частині позовних вимог Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області, відмовлено.

Стягнуто з ОСОБА_2 судові витрати (судовий збір) в сумі 496,80 (чотириста дев'яносто шість гривень 80 коп.) грн. на користь держави.

Зустрічний позов ОСОБА_2, що проживає в АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 (представник адвокат ОСОБА_4, адреса робочого місця: АДРЕСА_2) до Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області місцезнаходження: сел. Велика Багачка Полтавська область вул. Шевченка, 73, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 03195333,третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_3, житель АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2, про встановлення факту аварійного стану та непридатності для проживання житлового будинку, задоволено частково.

Встановлено факт аварійного стану та непридатності для проживання житлового будинку, розташованого в с. Устивиця Великобагачанського району Полтавської області вулиця Центральна, 83 (вісімдесят три), за період з 26 січня 2015 року до 25 вересня 2015 року включно.

Не погодившись з даним рішенням місцевого суду, його в апеляційному порядку оскаржило Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області.

Разом з цим при подачі апеляційної скарги апелянтом не було сплачено судовий збір на наявні інші недоліки скарги.

Ухвалою судді апеляційного суду Полтавської області від 20.07.2018 року у задоволенні клопотання Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області про звільнення від сплати судового збору, відмовлено.

Апеляційну скаргу Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області на рішення Великобагачанського районного суду Полтавської області від 16 травня 2018 року, залишено без руху та надано строк для усунення недоліків апеляційної скарги, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз'яснено, що у випадку не усунення вказаних недоліків у десятиденний строк апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута апелянту.

Вказану ухвалу було направлено за адресою для листування апелянта, яка зазначена в апеляційній скарзі, рекомендованим листом з повідомленням.

Згідно рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення копія вказаної ухвали отримана апелянтом 24.07.2018 року за відповідною адресою, що засвідчується підписом в одержанні. Проте недоліки, викладені в ухвалі суду 20.07.2018 року, ним не усунуті, докази сплати судового збору не надані.

Відповідно до ч.6 ст. 357 ЦПК України питання про залишення апеляційної скарги без руху суддя-доповідач вирішує протягом п'яти днів з дня надходження апеляційної скарги. Питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п'яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Частиною 2 статті 357 ЦПК України встановлено, що до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

При цьому, відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Приймаючи до уваги те, що Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області не усунуло у встановлений строк недоліки апеляційної скарги, апеляційну скаргу слід визнати неподаною та повернути апелянту.

Також необхідно роз'яснити, що повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарги.

Керуючись ст.ст.185,356,357 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Управління соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області на рішення Великобагачанського районного суду Полтавської області від 16 травня 2018 року, - визнати неподаною та повернути апелянту.

Роз'яснити, що повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарги.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена протягом тридцяти днів з дня набрання нею законної сили шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного суду.

Суддя /підпис/ Т.О.Кривчун

ЗГІДНО:

Суддя Апеляційного суду

Полтавської області Т.О.Кривчун

Дата ухвалення рішення14.08.2018
Оприлюднено15.08.2018
Номер документу75860797
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту аварійного стану та непридатності для проживання житлового будинку

Судовий реєстр по справі —525/1048/17

Ухвала від 14.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Ухвала від 20.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Рішення від 16.05.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Рішення від 16.05.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 23.01.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 11.12.2017

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 24.10.2017

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні