Ухвала
від 13.06.2018 по справі а20/11-08
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13 червня 2018 року Справа №А20/11-08

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді при секретарі Юхно І.В. Гончаровій В.Г. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, -

ВСТАНОВИВ :

04 червня 2018 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі №А20/11-08 за позовом прокурора Верхньодніпровського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровській області до виробничого об'єднання житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості у сумі 1485,76 грн.

В обґрунтування заяви зазначено, що в результаті проведеної реорганізації шляхом оптимізації штату стягувача та відсутності у його штаті фахівця з юридичною освітою заявником було пропущено строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання, який встановлений в резолютивній частині постанови державного виконавця від 16 червня 2017 року.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05 червня 2018 року заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання призначено до розгляду у судовому засіданні 13 червня 2018 року о 09 год. 00 хв.

Стягувач та боржник у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Згідно з положеннями частини третьої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, встановив наступне.

16 січня 2008 року Господарським судом Дніпропетровської області було відкрито провадження по справі № А20/11-08 за позовом прокурора Верхньодніпровського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровській області до виробничого об'єднання житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості у сумі 1485,76 грн.

Постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 14 лютого 2008 року у справі № А20/11-08, яка набрала законної сили 11 березня 2008 року, вищевказаний адміністративний позов задоволено в повному обсязі.

На виконання вищевказаної постанови від 14 лютого 2008 року у справі №А20/11-08 Господарським судом Дніпропетровської області було видано виконавчий лист від 11 березня 2008 року, відповідно до якого постанова суду набрала законної сили 11 березня 2008 року, а строк пред'явлення виконавчого листа до виконання встановлено до 11 березня 2011 року.

Постановою державного виконавця Верхньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області від 16 червня 2017 року виконавчий лист по справі № А20/11-08, виданий 11 березня 2008 року був повернутий стягувачу у зв'язку із відсутністю у боржника майна, на яке може бути звернене стягнення. Відповідно до резолютивної частини постанови виконавчий документ може бути пред'явлений до виконання до 16 вересня 2017 року.

28 серпня 2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Верхньодніпровського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про заміну сторони - стягувача у справі № А20/11-08 за позовом прокурора Верхньодніпровського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровській області до виробничого об'єднання житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості у сумі 1485,76 грн.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 30 серпня 2017 року справу № А20/11-08 направлено за підсудністю до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 листопада 2017 року було замінено сторону-стягувача по справі №А20/11-08 на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області. Вказана ухвала з відміткою про набрання законної сили була отримана заявником 01 березня 2018 року.

У зв'язку із зазначеним, 04 червня 2018 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Частиною першою статті 12 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 року №1404-VIII встановлено, що виконавчі документи можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до частини шостою вищевказаної статті стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Зазначена норма кореспондується із положеннями частин першої та другої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з якою стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

З огляду на викладене, вищенаведені обставини є поважними причинами пропущення заявником строку, у зв'язку з чим трьохмісячний строк пред'явлення до виконання виконавчого листа підлягає поновленню.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Керуючись статтями 248, 256, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі №А20/11-08 - задовольнити.

Поновити строк пред'явлення до виконання виконавчого листа у справі №А20/11-08 за позовом прокурора Верхньодніпровського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Верхньодніпровському районі Дніпропетровській області до виробничого об'єднання житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості у сумі 1485,76 грн., виданого Господарським судом Дніпропетровської області 11 березня 2008 року, строком на три місяці з моменту набрання ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтями 295 та 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Юхно

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено15.08.2018
Номер документу75869666
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —а20/11-08

Ухвала від 04.10.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 28.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 05.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 30.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Татарчук Володимир Олександрович

Постанова від 06.03.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пархоменко Н.В.

Ухвала від 16.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пархоменко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні