Рішення
від 01.06.2018 по справі 810/2141/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2018 року справа № 810/2141/18

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Щавінського В.Р., розглянувши у порядку спрощеного провадження адміністративну справу за позовом Києво-Святошинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Приватного підприємства "Буч нафта сервіс" про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

Києво-Святошинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області звернулось до Київського оружного адміністративного суду з позовом, у якому просить суд стягнути з Приватного підприємства "Буч нафта сервіс" заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 1059,72 грн, з підстав неналежного виконання відповідачем, як платником страхових внесків, вимог статті 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Ухвалою суду від 07.05.2018 відкрито скорочене провадження у даній адміністративній справі.

Відповідно до довідки з пошти, ухвала про відкриття скороченого провадження у справі від 07.05.2018 не вручена відповідачу у зв'язку з «неправильно зазначена адреса (відсутня) адреса одержувача.

Суд надсилає кореспонденцію сторонам по справі відповідно до адреси яка зазначена в позовній заяві. Також суд звертає увагу, що адреса відповідача яка зазначена в позові, співпадає з витягом з ЄДРПОУ юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Приватне підприємство "Буч нафта сервіс" зареєстроване в Києво-Святошинському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Київської області, як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

З карток особового рахунку, які містяться в матеріалах справи, вбачається, що за період з червня по липень 2006 року за ПП "Буч нафта сервіс" обліковується заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 1059,72 грн.

Відповідно до частини шостої статті 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (в редакції, чинній на момент виникнення недоїмки) страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Згідно з частинами другою, третьою статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Відповідно до частини п'ятнадцятої статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" строк давності щодо стягнення недоїмки, пені та штрафів не застосовується.

Відповідно до пункту 7 розділу VIII Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

Враховуючи те, що відповідачем у встановлений строк не надано відзиву на позовну заяву, не спростовано доводів позивача та не надано доказів сплати суми заборгованості суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та законними, надані позивачем докази та повідомлені ним обставини є достатніми для прийняття рішення у справі.

Керуючись статтями 9, 14, 72-77, 90, 139, 241-246, 250, 255, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

в и р і ш и в:

Адміністративний позов Києво-Святошинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області до Приватного підприємства "Буч нафта сервіс" - задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства "Буч нафта сервіс" (ЄДРПОУ - 20594266) заборгованість зі сплати страхових внесків за період з 01.06.2006 по 31.07.2006 в сумі 1059,72 грн (одну тисячу п'ятдесят дев'ять гривень сімдесят дві копійки).

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі оголошення судом лише вступної та резолютивної частини рішення, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту рішення.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя                                                                                 Щавінський В.Р.

Дата ухвалення рішення01.06.2018
Оприлюднено17.08.2018
Номер документу75870315
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/2141/18

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Рішення від 01.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні