Ухвала
від 30.09.2019 по справі 810/2141/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

30 вересня 2019 року № 810/2141/18

Київський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Щавінського В.Р. розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження Головного управління пенсійного фонду України у Київській області в адміністративній справі за позовом Києво-Святошинського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області до Приватного підприємства Буч нафта Сервіс про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Києво-Святошинське об`єднане управління пенсійного фонду України Київської області до Приватного підприємства Буч нафта Сервіс про стягнення заборгованості.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 01.06.2018 вказаний позов задоволено. Стягнуто з Приватного підприємства Буч нафта Сервіс на користь Києво-Святошинського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області заборгованість у сумі 1059,72 грн.

На виконання зазначеного рішення суду 25.09.2018 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 810/2141/18.

19.09.2019 Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Обґрунтовуючи вказану заяву позивач зазначив, що на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» (далі - Постанова №628), прийнято рішення реорганізувати шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Києво-Святошинського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області на виконання якого відбулася процедура реорганізації позивача у даній справі. Зазначеною постановою також встановлено, що Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області є правонаступником майна, прав та обов`язків, тому заявник просить здійснити заміну стягувача - Києво-Святошинське об`єднане управління пенсійного фонду України Київської області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області.

Керуючись приписами частини 3 ст. 194, ч. 9 статті 205 КАС України протокольною ухвалою суд вирішив розгляд заяви здійснювати у порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та матеріали справи № 810/2141/18 суд вважає, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Відповідно до частини першої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також частиною п`ятою статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» , відповідно до якої, у разі вибуття однієї зі сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 52 КАС України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Отже, підставою для заміни сторони виконавчого провадження є припинення юридичної особи та перехід її прав і обов`язків до іншої юридичної особи.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Києво-Святошинського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області до Реєстру внесено відомості про припинення державної організації (установи, закладу).

Разом з тим, як було встановлено судом, відповідно до Постанови №628 Києво-Святошинського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, тому слід замінити стягувача у виконавчому провадженні - Києво-Святошинського об`єднаного управління пенсійного фонду України Київської області правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 810/2141/18 - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні - Києво-Святошинське об`єднане управління пенсійного фонду України Київської області правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області (код ЄДРПОУ 22933548; місцезнаходження: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 40).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Щавінський В.Р.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84628231
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2141/18

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Рішення від 01.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні