Ухвала
від 14.08.2018 по справі 504/2734/18
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №504/2734/18

2/504/1961/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

14.08.2018 року смт. Доброслав

Суддя Комінтернівського районного суду Одеської області Жовтан П.В., розглянувшипозовну заяву ПП Фенікс до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

ПП Фенікс звернулося до Комінтернівського районного суду Одеської області з позовом до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України, справа підсудна Комінтернівському районному суду Одеської області, у зв'язку з чим, суддя вважає, що її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, в тому числі у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно ч.1 ст.11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч.4 ст.19 ЦПК України , загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

В силу ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Крім того, одночасно з пред'явленням позову представником позивача було подано заяву про забезпечення позову, однак згідно ч.ч.3, 4 ст.153 ЦПК України, суддя вважає за необхідне розглянути її у підготовчому судовому засіданні - для надання пояснень та додаткових доказів, що підтверджують необхідність забезпечення позову.

На підставі наведеного, керуючись ч.4 ст. 19 , ст.ст.153, 175 , 177 , 187 , 274 ЦПК України , суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ПП Фенікс до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Комінтернівського районного суду Одеської області на 12 вересня 2018 року о 10 год. 00 хв.

Заяву представника позивача про забезпечення позову, відповідно до ч.ч.3, 4 ст.153 ЦПК України, розглянути у підготовчому судовому засіданні.

Відповідачу надати строк п'ятнадцять днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позов, який має відповідати вимогамст.178 ЦПК України, а також роз'яснити про право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Учасники справи мають право надати суду свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив до початку розгляду справи по суті.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -https://court.gov.ua/fair/sud1515/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційного суду Одеської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до п.п. 15.5 п.15 ч.1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в редакції від 15.12.2017р., до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя: П.В. Жовтан

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.08.2018
Оприлюднено16.08.2018
Номер документу75881291
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —504/2734/18

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Рішення від 21.02.2019

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 19.09.2018

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 14.08.2018

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні