Ухвала
від 14.08.2018 по справі 525/1055/16-ц
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 69, сел. Велика Багачка, Полтавська область, 38300 тел. 9-13-92, факс 9-12-08

E-mail: inbox@vb.pl.court.gov.ua Код ЄДРПОУ 02897939

Справа № 525/1055/16-ц

Провадження №2/525/7/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 серпня 2018 року сел. ОСОБА_1

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого - судді Лисенко Н.В., за участю секретаря Хоменка М.М., представника правонаступників позивача адвоката ОСОБА_2, представників відповідачів ОСОБА_3, ОСОБА_4, представника третьої особи ОСОБА_5, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка Полтавської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_6, правонаступники позивача ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 (представник правонаступників позивача ОСОБА_2) до ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, ОСОБА_11 (представник відповідача ОСОБА_4), треті особи відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області, Великобагачанськa районнa державнa адміністрація Полтавської області про визнання права постійного користування присадибною ділянкою, визнання незаконним та скасування рішень ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області та зустрічним позовом ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області до ОСОБА_6, правонаступники відповідача ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 (представник правонаступників відповідача ОСОБА_2А.), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Великобагачанська державна нотаріальна контора, про визнання недійсним заповіту та скасування свідоцтва про право на спадщину за заповітом , -

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_6 звернулася 11 жовтня 2016 року до суду з позовом до ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, ОСОБА_11, треті особи відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області, Великобагачанська районна державна адміністрація Полтавської області про визнання права постійного користування присадибною ділянкою, визнання незаконним та скасування рішень ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області.

Ухвалою суду від 18 жовтня 2016 року відкрито провадження по справі.

Попереднє судове засідання по справі проведено 21 грудня 2016 року, прийнято зустрічний позов ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області до ОСОБА_6 (представник ОСОБА_2А.) про скасування заповіту та свідоцтва про право на спадщину за заповітом, до розгляду разом з первісним позовом та залучено до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Великобагачанську державну нотаріальну контору.

10 березня 2017 року до суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_2 про зупинення провадження у даній справі, в зв'язку зі смертю 18 лютого 2017 року позивача ОСОБА_6, так як правовідносини по даному позову допускають правонаступництво.

Ухвалою суду від 22 березня 2017 року зупинено провадження по даній справі, до закінчення строку для прийняття спадщини після смерті 18 лютого 2017 року ОСОБА_6.

4 травня 2018 року спадкоємцями ОСОБА_6 отримано свідоцтво про право на спадщину на житловий будинок, що знаходиться в с. Мактяшівка Великобагачанського району Полтавської області ву.Пушкіна, 65( колишня Пушкіна, 10).

Ухвалами суду від 14 травня 2018 року поновлено провадження по даній справі, дану справу ухвалено розглядати в порядку загального позовного провадження, залучено до участі в справі в якості правонаступників позивача ОСОБА_6 (за первісним позовом) та правонаступників відповідача (за зустрічним позовом) ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, а підготовче засідання по справі призначено на 04 червня 2018 року.

Підготовче судове засідання призначене на 04 червня 2018 року було відкладено на 04 липня 2018 року в зв'язку з витребуванням документів.

Підготовче судове засідання призначене на 04 липня 2018 року було відкладено на 30 липня 2018 року за клопотанням адвоката ОСОБА_2

Ухвалою суду від 30 липня 2018 року закрито підготовче провадження у справі та призначено дану справу до розгляду по суті на 14 серпня 2018 року.

14 серпня 2018 року, до початку розгляду справи по суті, представник правонаступників позивача адвокат ОСОБА_2 подав заяву про залишення позову правонаступників позивача ОСОБА_6 ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 до ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, ОСОБА_11 (представник відповідача ОСОБА_4), треті особи відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області, Великобагачанськa районнa державнa адміністрація Полтавської області про визнання права постійного користування присадибною ділянкою, визнання незаконним та скасування рішень ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області без розгляду.

Представник позивача ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області ( за зустрічним позовом) ОСОБА_3 14 серпня 2018 року також подав заяву про залишення зустрічного позову ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області до ОСОБА_6, правонаступники відповідача ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 (представник правонаступників відповідача ОСОБА_2А.), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Великобагачанська державна нотаріальна контора, про визнання недійсним заповіту та скасування свідоцтва про право на спадщину за заповітом без розгляду.

В судовому засіданні 14 серпня 2018 року представник відповідача ОСОБА_11 ОСОБА_4 та представник третьої особи Великобагачанської районної державної адміністрації Полтавської області ОСОБА_5 не заперечували щодо залишення без розгляду вищевказаних позовних заяв.

В судове засідання 14 серпня 2018 року не з'явилися представники третіх осіб відділу Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області та Великобагачанської державної нотаріальної контори, належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, від Великобагачанської державної нотаріальної контори надійшла до суду заява про розгляд справи у відсутність їхнього представника, в якій в.о. в порядку заміщення державного нотаріуса Великобагачанської державної нотаріальної контори ОСОБА_12 просила суд вирішити спір по даній справі на розсуд суду, а представник відділу Держгеокадастру у Великобагачанському районі належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомив.

Заслухавши думку учасників справи, вивчивши та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовна заява правонаступників позивача ОСОБА_6 ОСОБА_13 ОСОБА_14, ОСОБА_8, ОСОБА_9 (представник правонаступників позивача ОСОБА_2) до ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, ОСОБА_11 (представник відповідача ОСОБА_4), треті особи відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області, Великобагачанськa районнa державнa адміністрація Полтавської області про визнання права постійного користування присадибною ділянкою, визнання незаконним та скасування рішень ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області та зустрічний позов ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області до ОСОБА_6, правонаступники відповідача ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 (представник правонаступників відповідача ОСОБА_2А.), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Великобагачанська державна нотаріальна контора, про визнання недійсним заповіту та скасування свідоцтва про право на спадщину за заповітомпідлягають залишенню без розгляду з наступних підстав.

Згідно п.5 ч.1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Отже , виходячи з вищевикладеного, враховуючи, що заяви про залишення без розгляду подані до розгляду справи по суті, є підстави для залишення вказаної позовної заяви ОСОБА_6 правонаступники позивача ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 (представник правонаступників позивача ОСОБА_2) про визнання права постійного користування присадибною ділянкою, визнання незаконним та скасування рішень ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської областібез розгляду та залишення вказаної зустрічної позовної заяви ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області про визнання недійсним заповіту та скасування свідоцтва про право на спадщину за заповітом, без розгляду, так як право позивача залишити позов без розгляду передбачено законом.

На підставі викладеного та керуючись п.5 ч.1 ст. 257, ст. ст. 259, 260, 353-354 ЦПК України, суд,- у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_6 правонаступники позивача ОСОБА_7, житель ІНФОРМАЦІЯ_1 Коктем -1, 26 кв. 64, ОСОБА_8, житель ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_9, жителька м. Алмати Республіки Казахстан мкр. Коктем -1, 26 кв. 64, (представник правонаступників позивача ОСОБА_2, житель ІНФОРМАЦІЯ_3) до ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області місцезнаходження: с. Матяшівка Великобагачанського району Полтавської області вул. Пушкіна, 1, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 21046911, ОСОБА_11, зареєстрованого в ІНФОРМАЦІЯ_4, реєстраційний номер облікової картки платника податку НОМЕР_1 (представник відповідача ОСОБА_4, житель ІНФОРМАЦІЯ_5 кв .88, реєстраційний номер облікової картки платника податку НОМЕР_2), треті особи відділ Держгеокадастру у Великобагачанському районі Полтавської області місцезнаходження: сел. Велика Багачка Полтавськa область вул. Шевченка, 71, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 39859150, Великобагачанськa районнa державнa адміністрація Полтавської області, місцезнаходження: сел. Велика Багачка Полтавська область вул. Шевченка, 73, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 04057623, про визнання права постійного користування присадибною ділянкою, визнання незаконним та скасування рішень ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області залишити без розгляду.

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_10 сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, місцезнаходження: с. Матяшівка Великобагачанський район Полтавська область вул. Пушкіна, 1, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 21046911, до ОСОБА_6 правонаступники відповідача ОСОБА_7, житель ІНФОРМАЦІЯ_1 Коктем -1, 26 кв. 64, ОСОБА_8, житель ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_9, жителька м. Алмати Республіки Казахстан мкр. Коктем -1, 26 кв. 64, (представник правонаступників відповідача ОСОБА_2, житель ІНФОРМАЦІЯ_3), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Великобагачанська державна нотаріальна контора, місцезнаходження: сел. Велика Багачка Полтавська область вул. Каштанова, 19-a, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 02899938 , про визнання недійсним заповіту та скасування свідоцтва про право на спадщину за заповітом залишити без розгляду.

Роз'яснити представнику правонаступників позивача за первісним позовом та представнику позивача за зустрічним позовом, що відповідно до ч.2 ст. 257 ЦПК України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Полтавської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Відповідно до пп.15.5 п.15 розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Великобагачанський районний суд Полтавської області.

Суддя -

Дата ухвалення рішення14.08.2018
Оприлюднено16.08.2018
Номер документу75886865
СудочинствоЦивільне
Сутьправо на спадщину за заповітом

Судовий реєстр по справі —525/1055/16-ц

Ухвала від 14.08.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 30.07.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 14.05.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 14.05.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 22.03.2017

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 21.12.2016

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

Ухвала від 18.10.2016

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Лисенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні