Ухвала
від 15.08.2018 по справі 722/854/18
СОКИРЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 722/854/18

Номер провадження 1-кп/722/70/18

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду

15 серпня 2018 року Сокирянський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

а також: обвинуваченого ОСОБА_4 , представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м.Сокиряни кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018260140000083 від 20.03.2018 року, відносно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

03.07.2018року доСокирянського районногосуду Чернівецькоїобластінадійшов обвинувальний акт по вищезазначеному кримінальному провадженні, який 26.06.2018 року був затверджений прокурором Кельменецької місцевої прокуратури Чернівецької області ОСОБА_6 .

Прокурор у підготовчому судовому засіданні вважає за можливе призначити судовий розгляд даного провадження у відкритому судовому засіданні, в яке викликати обвинуваченого, а також представника потерпілого.

Представник потерпілого підтримує думку прокурора, а також ним подано цивільний позов до ОСОБА_4 про відшкодування матеріальних збитків, який прийнятий судом.

Обвинувачений не заперечує щодо призначення справи до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, в яке викликати його, прокурора та представника потерпілого. Крім того, йому вручено копію позовної заяви з додатками та визнано цивільним відповідачем.

Заслухавши думку учасників підготовчого судового засідання, вивчивши обвинувальний акт з доданими до нього документами, суд приходить до висновку про можливість призначення кримінального провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні, оскільки воно підсудне Сокирянському районному суду Чернівецької області, а також відсутні, передбачені КПК України підстави для його закриття та повернення обвинувального акта.

Крім того, прокурором подано клопотання про застосування обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, оскільки 23.06.2018 року ухвалою слідчого судді Сокирянського районного суду Чернівецької області під час досудового розслідування було застосувано запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання, однак 20.07.2018 року, будучи належним чином повідомленим про дату та час підготовчого судового засідання, ОСОБА_4 не з`явився до суду, чим порушив умови обраного йому запобіжного заходу. Крім того, існує ризик вчинення ним інших кримінальних правопорушень, оскільки він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Представник потерпілого підтримує подане прокурором клопотання.

Обвинувачений не заперечує щодо задоволення даного клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Крім того, пояснив, що дійно після застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання без повідомлення слідчого або прокурора тимчасово проживав у свого знайомого в с. Ломачинці Сокиярнського району Черніевцької області.

Відповідно до ст.177 КПК України, метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: 1) переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; 2) знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; 3) незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; 4) перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; 5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що підозрюваний, обвинувачений, засуджений може здійснити дії, передбачені частиною першою цієї статті.

Згідно ч.ч.1,2 ст.181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби і може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Суд, враховуючи думку учасників підготовчого судового засідання, приходить до висновку, що клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки судом на даний час встановлено наявність ризиків можливого переховування обвинуваченого ОСОБА_4 від суду та вчинення ним інших кримінальних правопорушень. При цьому, суд враховує посередню характеристику обвинуваченого по місцю проживанню, відсутність у нього будь-яких утриманців та офіційної роботи, задовільний стан його здоров`я, неодноразове притягнення до кримінальної відповідальності, порушення ним умов раніше застосованого запобіжного заходу у виді особистого зобов`язання, тяжкість злочину, в якому він обвинувачується, що свідчить про недостатність застосування більш м`якого виду запобіжного заходу ніж домашній арешт для запобігання зазначених ризиків.

Будь-яких інших клопотань учасниками підготовчого судового засідання не заявлено.

Відповідно до положень ч.5 ст.314, ч.ч.1,2 ст.314-1 КПК України, враховуючи, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, суд вважає за необхідне зобов`язати представника органу з питань пробації скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого, надавши строк до дати судового розгляду.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 217 ч.1, 314, 314-1, 315-317 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018260140000083 від 20.03.2018 року, відносно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні Сокирянського районного суду Чернівецької області на 11 год. 00 хв. «22» серпня 2018 року.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово.

У судове засідання викликати прокурора, обвинуваченого ОСОБА_4 , представника потерпілого ОСОБА_5 .

Клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту задовольнити.

Застосувативідносно обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , запобіжний захід у вигляді домашнього арешту шляхом заборони цілодобово залишати житло, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Покласти на обвинуваченого ОСОБА_4 наступні зобов`язання:

1) прибувати до суду за першою вимогою;

2) не відлучатися з с. Василівка Сокирянського району Чернівецької області без дозволу прокурора або суду;

3) повідомляти прокурора або суд про зміну місця проживання.

Датою закінчення дії ухвали про застосування відносно ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту визначити 18 год. 00 хв. 05.10.2018 року.

Зобов`язати представника Сокирянського МРСз питаньпробації Центрально-Західногоміжрегіонального управлінняз питаньвиконання кримінальнихпокарань тапробації Міністерстваюстиції Українискласти у строк до 22.08.2018 року (дата судового розгляду) досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_4 .

Відповідно до положень ст.317 КПК України роз`яснити учасникам підготовчого судового засідання, що вони мають можливість ознайомитись з матеріалами кримінального провадження, про що ними можуть бути заявлені відповідні клопотання. Під час ознайомлення вони мають право робити з матеріалів необхідні виписки та копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудСокирянський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення15.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75890418
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —722/854/18

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Чернівецький апеляційний суд

Потоцький В. П.

Ухвала від 15.11.2018

Кримінальне

Чернівецький апеляційний суд

Потоцький В. П.

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Потоцький В. П.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Вирок від 04.10.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Ухвала від 30.08.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Ухвала від 15.08.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Ухвала від 26.07.2018

Кримінальне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні